Zestien prijzen voor masters

Vlijmen, 9 december 2007 – Afgelopen weekend stond de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2007 op het programma. Tien zwemmers gingen vanuit Werkendam naar Vlijmen om daar aan deze masterswedstrijd deel te nemen. In totaal werden 9 eerste plaatsen, 5 tweede plaatsen en 2 derde plaatsen behaald. Om in aanmerking te komen voor de prijzen moest een klassement vol gezwommen worden.

Francijna de Kooter en Samantha Admiraal wisten in het klassement over 25, 50, 100 en 200 vrijeslag respectievelijk een tweede en een derde plaats op te eisen bij de dames tussen 25 en 29 jaar. In datzelfde klassement haalde Stephan Admiraal bij de heren tussen 20 en 24 jaar een eerste plaats.

In het klassement over 2 keer 25 meter en 2 keer 50 meter vrijeslag wist Dian van Pelt een eerste plaats te halen. Zij deed dit bij de dames tussen 20 en 24 jaar. Sabrina Boekhout haalde bij de categorie hierboven, tussen 25 en 29 jaar, ook een eerste plaats. Bij de dames tussen 40 en 44 jaar wist Annette Wijnja hetzelfde te doen. Ellie Admiraal haalde bij de dames van 45 tot 49 jaar een derde plaats. Bij de heren werd Dennis Klop bij de ‘jongste’ categorie een tweede plaats. Arjon de Bok werd bij de heren tussen 35 en 39 jaar net als Dian, Sabrina en Annette de winnaar van dit klassement.

Het lange wisselslag klassement bestond uit de 100 vlinderslag, 100 rugslag, 100 schoolslag, 100 vrijeslag en 100 wisselslag. Francijna wist dit als beste te doen bij de dames tussen 25 en 29 jaar. Dennis Klop wist hetzelfde te doen bij de heren tussen 20 en 24 jaar. Arjon vond dat hij niet kon achterblijven en deed hetzelfde bij de heren tussen 35 en 39 jaar.

De laatste prijzen werden behaald in het kleine wisselslag klassement. Over de 25 vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrijeslag wist Dian een tweede plaats op te eisen bij de premasters. Sabrina wist bij de 25 plussers het iets beter te doen. Ze wist het klassement te winnen. Annette en Ellie wisten net als Dian tweede te worden. Annette bij de 40 plussers en Ellie bij de dames vanaf 45 jaar.

Bij de dames tot 25 jaar wist Dian van Pelt haar eigen clubrecord aan te scherpen. Stephan wist ditzelfde te doen bij de heren tot 25 jaar. Dennis Klop wist in deze categorie het clubrecord op de 400 wisselslag te zwemmen. Hij zwom deze afstand voor het eerst en wist een goede tijd neer te zetten. Volgend jaar zullen hij en Stephan uitkomen in de categorie tussen 25 en 29 jaar.

Bij de dames tussen 40 en 44 jaar wist Annette haar clubrecord op de 25 vrijeslag aan te scherpen. Later deed ze ditzelfde ook op de dubbele afstand. Alsof dit nog niet genoeg was wist ze op de 100 vrijeslag ook het clubrecord aan te scherpen.

Ellie Admiraal wist bij de dames tussen 45 en 50 jaar twee clubrecords aan te scherpen. Op de 25 vlinderslag en 50 vrijeslag was ze nog niet eerder zo snel geweest.

Ondanks alle goede tijden wisten de Werkendammers niet te stijgen in het verenigingsklassement. De zwemmers uit Den Bosch hadden met een grote groep ingeschreven waardoor zij vierde werden.

In 2008 zal er weer een Zuidelijke Cirkel circuit georganiseerd gaan worden. Op zaterdag 1 november 2008 zullen de Biesboschzwemmers in Gorinchem ook een wedstrijd in deze cyclus organiseren.