Opgericht op 20 mei 1968
 

Druk

Enkele dagen later dan ik eigenlijk zelf wil, schrijf ik deze column. De titel druk kan op vele manier uitgelegd worden. Druk als zijnde weinig tijd hebben, maar het kan ook betekenen dat er veel mensen op een plaats zijn. Daarnaast is druk ook een synoniem voor een gevoel.

Dat ik het druk heb kan ik niet ontkennen. De afgelopen week had ik de voorbereidingen voor de limietwedstrijd in Gorinchem. Op deze wedstrijd kwamen veel zwemmers en dat betekent dat ik veel werk moet verzetten. Daarnaast heb ik natuurlijk ook mijn werk als fysiotherapeut, het onderhouden van onze website en mijn verplichtingen thuis.

Daarnaast valt het mij op dat de meeste trainingen goed bezocht worden. Het is er druk te noemen en dat vinden alle trainers heel prettig. Door die drukte krijgen sommige mensen minder aandacht dan we willen, maar ik ga er vanuit dat dat niet opzettelijk gebeurt. Andere zwemmers lopen te mopperen omdat anderen niet doen wat er gezegd wordt. Dat geeft spanningen maar na even praten gaat dat ook wel weer goed.

De laatste ‘druk’ heeft te maken met het gevoel. Deze periode is voor mij als hoofdtrainer belangrijk. Ik leg me dus druk op. De komende weken staan enkele belangrijke wedstrijden op het programma. Zo gaat Marcha in Eindhoven deelnemen aan de Dutch Open Swim Cup. Aan deze wedstrijd doen 300 buitenlanders mee en Marcha gaat daar haar eerste poging wagen voor het zwemmen van een EJK limiet. Twee weken later zal zij samen met Giel in Amsterdam deelnemen aan de ‘Nederlandse’. Daar moet zij bewijzen dat het niet een uitschieter was afgelopen zomer. Voor Giel is de deelname aan de Wintereditie een noviteit. Nooit eerder was hij op deze wedstrijd. Kijkend naar de statistieken staan beide er goed voor, maar het moet in het water gebeuren.

Hoe ik het allemaal vol weet te houden? Simpel! Dankzij de andere trainers die hun best doen de kinderen het nodige te leren, maar ook door te genieten van de prestaties van ALLE zwemmers. Daarnaast krijg ik van mensen van buiten de vereniging ook de nodige waardering waardoor het mij geen moeite kost om ’s morgens het bed uit te komen.

De stand van de competitie laat zien dat we de goede weg ingeslagen zijn. Met de toevoeging van enkele zwemmers worden we breder, waardoor alle nummers volledig ingedeeld kunnen worden. Het is te hopen dat deze lijn doorzet, zodat we de komende jaren minder naar beneden en meer naar boven kunnen kijken.

Op zaterdag 15 december staat de winter kampioenschappen op het programma. Deze wedstrijd is voor iedereen. De nieuwe leden zullen voor het eerst aan de start verschijnen. Daardoor zullen zij misschien ook iets van druk voelen, maar bovenal geldt voor deze wedstrijd dat IEDEREEN moet genieten!

Succes allemaal en tot ziens in het zwembad.

Zwemgroeten Dirk