Opgericht op 20 mei 1968
 

Vijftien ereplaatsen voor BBZ-masters

Eindhoven, 3 november 2007 – Niet in het supermoderne zwembad van Eindhoven, maar in het bad bij de Technische Universiteit hebben 5 leden van de mastersafdeling van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de vijfde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Door omstandigheden was de ploeg kleiner dan normaal, maar de resultaten waren goed te noemen.

Ellie Admiraal (1962) wist als oudste deelneemster uit Werkendam het beste resultaat neer te zetten. Ze wist op de 25 vrijeslag, rugslag en schoolslag haar tijden te verbeteren. Hierdoor wist ze ook de clubrecords op die afstanden aan te scherpen.

Sabrina Amperse (1981) was de laatste die een persoonlijk record wist te zwemmen. Ze deed dit nog wel op de rugslag. Het zwemmen van de rugslag gaat voor Sabrina niet lekker, maar ze verbeterde zich met bijna een halve seconde. Op haar andere afstanden bleef ze enige tijd boven haar tijden.

Dennis Klop (1983), Francijna de Kooter (1980) en Dian van Pelt (1985) waren de laatste deelnemers. Ze wisten dan wel geen persoonlijke tijden verbeteren, maar waren wel tevreden.

In totaal haalden de Werkendammers 4 eerste plaatsen, 6 tweede en 5 derde plaatsen. Het is nu afwachten of er voldoende punten gescoord zijn om de vierde plaats in het verenigingsklassement vast te houden.

Volgende week gaat een groep naar Winterswijk om daar deel te nemen aan de Nationale Masters Club Meet en op 9 december staat de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel op het programma. Hier worden dan de klassementsprijzen uitgedeeld, zo wel voor het persoonlijke klassement als het verenigingsklassement.