Opgericht op 20 mei 1968
 

Kim Wijnja en Ebe Gremmer naar Brabantse

Gorinchem, 13 oktober 2007 РAfgelopen weekend hadden de Biesboschzwemmers hun eerste eigen limietwedstrijd van dit seizoen. In het snelle Cariba-bad deden 15 Werkendamse zwemmers een poging om ̩̩n of meerdere limieten voor de Brabantse of Nederlandse Kampioenschappen te zwemmen. Mede door de inzet van de vele vrijwilligers kon men terugkijken op een geslaagde wedstrijd getuige de 13 limieten.

Ebe Gremmer (1993) was de eerste die op een verrassende manier een limiet wist te halen. Hij had 2 weken geleden voor het eerst 200 meter schoolslag gezwommen en bleef toen 3 seconden boven de limiettijd steken. Vandaag zwom Ebe 3 seconden onder de limiettijd. Dit betekent dus een verbetering van 6 seconden van zijn beste tijd. Halverwege wist Ebe zijn persoonlijke record ook nog aan te scherpen. Later op de middag startte Ebe op de 100 schoolslag en wist zijn tussentijd van eerder die middag met een seconde aan te scherpen. Later bleek dat Ebe zelfs zijn beste tijd op de 50 schoolslag had aangescherpt. Ebe heeft zich nu gekwalificeerd voor de zomer editie van de Brabantse Kampioenschappen.

Kim Wijnja (1991) mag zich voor de tweede keer op gaan maken om deel te nemen aan de Brabantse. Vorig seizoen mocht Kim aan de zomer editie meedoen. Dit seizoen wordt het in ieder geval de winter editie. Op de 50 vlinderslag zwom Kim exact de limiettijd. Op haar andere afstanden, 50 rugslag en 100 wisselslag, wist Kim persoonlijke records te zwemmen, maar geen limieten.

Anouk Goes (1994) zwom op de 100 schoolslag in een spannende race met Laura Korsman (1993) naar een eindtijd die goed is voor een start op de ‘Brabantse’. Laura bleef 0,02 seconden boven haar beste tijd steken. Op de 100 wisselslag zwom Laura wel 2 seconden van haar beste tijd. Ze liet zo zien op de weg terug te zijn. Anouk verbeterde ook nog haar beste tijd op de 50 vrijeslag.

Marcha Admiraal (1993) had een zware middag. Ze startte op de 400, 50 en 200 vrijeslag. Op de 400 meter raakte ze de tel kwijt, waardoor ze enkele seconden aan de kant bleef hangen terwijl ze nog 50 meter moest zwemmen. Haar eindtijd van 4.39.16 was een persoonlijk record van 4 seconden, maar dit had nog een 2 Ã 3 seconden sneller kunnen zijn. Op de 50 meter zwom Marcha ook een pr en op de 200 meter bleef ze 0,13 seconden boven haar snelste tijd. Haar tijden op de 200 en 400 meter waren goed voor een startbewijs voor Nationale winter kampioenschappen in Amsterdam eind december van dit jaar.

De andere zwemmers die een limiet wisten te halen waren Giel van Dijk op de 100 wisselslag, Erik Drewes, Rebecca Schmidt en Mark Visser wisten aan de limiet te voldoen op de 50 vlinderslag. Alle drie hebben de afgelopen tijd door omstandigheden niet veel kunnen trainen, maar lieten wel goede tijden op de klokken noteren. Voor Stephan Admiraal, Marianne van Berchum, Dennis Klop, Francijna de Kooter, Tonny Methorst en Bart Schouten waren geen limieten, maar wel persoonlijke records of tijden die daarbij in de buurt kwamen.