Opgericht op 20 mei 1968
 

Drie vijfde plaatsen voorlopig in Hank

Vandaag staat de laatste wedstrijd van het open water zwemmen op het programma. Er komt 9 keer een Biesboschzwemmer aan de start. Op dit moment zijn vier zwemmers geweest en wordt er nog 5 keer een Biesboschzwemmer aan de start verwacht.

Dennis beet de spits af en deed dit in een goede eindtijd van 37.44.11. Daarna was het de beurt aan Francijna. Voor haar stond er een derde plaats in het landelijke klassement op het spel. Ze wist haar directe tegenstandster niet te verslaan, maar het verschil was zo klein dat Francijna de derde plaats mag ophalen. In de wedstrijd wist Francijna een vijfde plaats te halen. Haar eindtijd van 14.58.55 is alweer onder de 15 minuten.

Giel start vandaag twee keer. Op de 1000 meter vrijeslag zwom hij naar een tijd van 12.39.85 en werd net als Francijna vijfde. Later zal hij samen met Stephan starten op de 2000 meter vrijeslag.

Marcha zwom voor het eerst een open water wedstrijd. Haar eindtijd van 13.52.09 is goed te noemen, want het leverde haar een vijfde plaats op.

Laura, Stephan, Giel, Jenette en Marianne zullen nog persoonlijk aan de start komen en een groot deel van deze groep zal ook nog deelnemen aan de ploegenestafette.

De prestatietocht zal heel wat Biesboschzwemmers tellen aangezien er nog diverse mensen van plan zijn naar Hank af te reizen.

Later meer…..