Opgericht op 20 mei 1968
 

Prijzen voor Biesboschzwemmers

Hoorn, 4 en 5 augustus 2007 – Het afgelopen weekend lag half Nederland aan de stranden om te genieten van het mooie weer. Vijf zwemmers van de Biesboschzwemmers gingen naar Hoorn om daar deel te nemen aan de open water wedstrijden aldaar. De wedstrijden werden gehouden aan de rand van het IJsselmeer. Dit gebeurde niet onverdienstelijk. De buit was een gouden en bronzen plaats voor persoonlijke deelname en goud op de ploegentijdrace.

Giel van Dijk (1991) was de enige die beide dagen aan de start kwam. De eerste dag werd Giel op de 1000m vrijeslag vijfde bij zijn eigen leeftijdsgenoten. Later op de dag startte hij bij de jeugdzwemmers. Hij moest toen genoegen nemen met een negende plaats. Zijn tijd was de tweede keer bijna 50 seconden langzamer.
De tweede dag leverde voor Giel prijs op. Hij werd op de 1000m vrijeslag nu derde in zijn beste tijd van dit seizoen. Later op de dag startte hij op de dubbele afstand bij de jeugd en senioren. In het klassement van de jeugdzwemmers kwam de naam van Giel als negende naar voren.

De tweede persoonlijke prijs was voor Francijna de Kooter (1980). Zij wist, net als Giel op de 1000m vrijeslag, naar een podiumplaats te zwemmen. Haar tijd viel absoluut niet tegen en de eerste plaats vergoedde veel voor het lange wachten op haar prijs. Francijna maakte samen met Dennis Klop (1983), Stephan Admiraal (1983) en Laura Korsman (1993) deel uit van de succesvolle ploeg op de ploegentijdrace. Na 500 meter schoolslag waren de vier Biesboschzwemmer de snelste bij de gemengde ploegen.

Dennis wist op zijn 2000m schoolslag onder de 40 minuten te blijven en was hier heel tevreden mee. Laura was ook tevreden. Zij werd achtste op de 500m schoolslag in een tijd van 9 minuten en 15 seconden. De vorige wedstrijd wist zij niet onder de 10 minuten aan te tikken. Stephan had een mindere dag. Hij wist op de 2000m vrijeslag niet opnieuw zijn snelste tijd te verbeteren. Hij zwom zelfs de slechtste tijd voor dit seizoen. Hij merkte dat er verschil is tussen het zwemmen in het IJsselmeer of een kanaal. Daarnaast was zijn voorbereiding verre van ideaal te noemen.

Het komende weekend wordt er weer op twee plaatsen gezwommen door de Biesboschzwemmers. In Heerjansdam zullen Giel, Laura en Marianne van Berchum de eer van de Werkendammers hoog proberen te houden. Een dag later in Aalsmeer wordt deze taak door Francijna, Dennis, Stephan en Laura op de schouders genomen.