Opgericht op 20 mei 1968
 

Hoog niveau op clubkampioenschappen

Werkendam, 30 juni 2007 – Afgelopen weekend stond de laatste wedstrijd van het seizoen 2006 – 2007 van de Biesboschzwemmers op het programma. Traditioneel zijn dit de clubkampioenschappen. De zwemmers maken onderling uit wie de beste is bij de meisjes en jongens vanaf 12 jaar. Voor deze zwemmers stonden de 200 wisselslag en daarnaast 100 en 50 meter naar keuze op het programma. De tijden werden vergeleken met de A-niveau tabellen van de KNZB.

Bij de dames was van tevoren bekend dat Marcha Admiraal (1993) een grote kans had op het prolongeren van haar titel. Op de eerste afstand, de 200 wisselslag, liet Marcha zien dat ze haar titel wilde behouden. Ze verbeterde zich met ruim vijf seconden. Later op haar tweede afstand, de 100 vrijeslag, wist ze zich nogmaals te verbeteren. Ze zwom een tijd van 1.00.67, dit is een verbetering van bijna een seconde ten opzichte van haar oude tijd in het 25 meter bad. Haar laatste afstand, de 50 vlinderslag, leverde geen persoonlijk record op, maar het verschil was al gemaakt.
Nummer twee, Anouk Goes (1994), wist haar tijd op de 200 wisselslag te verbeteren en bleef dicht bij haar beste tijden op de 100 vrijeslag en 50 vlinderslag, maar het verschil met de tabellen was voor Marcha veel beter dan bij Anouk.
De derde plaats ging naar Laura Korsman (1993). Ze had zich weten te verbeteren op de 200 wisselslag en 100 vrijeslag, maar haar tijden lagen te ver van de tabeltijden. Laura kon wel tevreden zijn, want haar betere trainingsinzet heeft zich nu ruimschoots uitbetaald.

Bij de heren zou Giel van Dijk (1991) concurrentie moeten krijgen van Harry Cornet (1971). Arjon de Bok (1969) en Mark Visser (1988) zouden strijden om de derde plaats. Giel startte super met een persoonlijk record op de 200 wisselslag van ruim 2,5 seconden. Later verbeterde Giel zich ook nog op de 100 ‘vrij’. Hij wist eindelijk onder de 59 seconden aan te tikken, namelijk 57.23. Zijn verbetering op de 50 vlinderslag was minder spectaculair, maar Giel was er zeer tevreden mee.
Harry deed wat hij kon, maar door zijn achterstand vanuit de tabellen was het van tevoren bekend dat het moeilijk zou worden. Harry zwom niet soepel en kon daardoor niet de supertijden op de klok brengen die nodig waren om het Giel moeilijk te maken.
De strijd om de derde plaats werd beslist op de tweede afstand. De 200 wisselslag was door Arjon gewonnen met ongeveer een seconde. Mark wist echter de 100 vlinderslag met ruim drie seconden verschil te winnen. De 50 vrijeslag werd daardoor een formaliteit.

Behalve de strijd om de zomertitels werd er ook gestreden om de all-in prijs. Dit is een optelling van de resultaten van de winter en zomer kampioenschappen. Bij de dames was deze titel voor Marcha met een verschil van 25 seconden ten opzichte van Anouk. Bij de heren wist Giel zijn achterstand van 0,34 seconden om te zetten in een voorsprong van 12,25 seconden.

De prijzen bij zwemmers onder 12 jaar gingen bij de meisjes naar Celine van Tintelen, Deidre Paans, Elise voor den Dag, Sanne v/d Pol, Isabel van der Meij, Miranda Kramp, Jade Groeneveld, Chantal Paans en Annegida Koek. Bij de jongens gingen de prijzen naar Bart Wijnja, Marc Groeneveld, Thomas Zielhorst, Dennis v/d Giessen, Rick v/d Meijden, Xander Korsman, Quinten van Hemert en Tom Kruis.

Behalve de prijzen werden er ook nog clubrecords verbeterd. Bij de jongste deelneemsters zwom Jade Groeneveld (1999) een clubrecord op de 25 vrijeslag. Giel van Dijk had dit gedaan op de 50 vlinderslag en 200 wisselslag. Marcha verbeterde haar clubrecord op de 100 vrijeslag.

De komende drie weken wordt er nog doorgetraind en daarna wordt er een zomerstop van 4 weken ingelast. Vanaf maandag 20 augustus zullen de trainingen weer beginnen voor het seizoen 2007 – 2008.