Winst in Jeugdvierkamp voor Biesboschzwemmers

Giessen, 3 maart 2007 – Afgelopen weekend stond de laatste wedstrijd van de Jeugdvierkamp 2006-2007 op het programma. Behalve de Werkendammers deden ook Bijtelskil, Den Doorn en ZVDO ’74 mee aan deze cyclus van vier wedstrijden. De laatste wedstrijd leverde de Biesboschzwemmers 4 gouden, 4 zilveren en 8 bronzen medailles op en 28 persoonlijke records.

Bij de zwemmers van 7 jaar en jonger haalde Jade Groeneveld als eerste een medaille. Ze wist op de 25m schoolslag als eerste te finishen. Xander Korsman vond dat hij niet achter kon blijven en deed hetzelfde. Quinten van Hemert wist achter Xander beslag te leggen op de derde plaats. Op hun tweede afstand haalde Jade zilver en Daisy v/d Berk was degene die beslag wist te leggen op de derde plaats.

Bij de 8 en 9 jarigen zwom Isabel v/d Meij naar het brons op de 50m rugslag. Dennis v/d Giessen was heel goed op dreef. Hij was de snelste van alle jongens op deze afstand. Op de 25m schoolslag was Dennis de enige Biesboschzwemmer die een prijs op mocht halen. Hij wist op deze afstand derde te worden.

Lisanne v/d Berg was bij de 10 en 11 jarigen weer goed op dreef op beide afstanden was zij de beste. De afstanden die ze mocht zwemmen waren de 50m vrijeslag en 100m wisselslag. Celine van Tintelen wist op de wisselslag derde te worden. Bart Wijnja haalde op de vrijeslag een bronzen medaille. Op de wisselslag mocht Bart een treetje hoger plaatsnemen, namelijk de tweede plaats.

De oudste categorie, de 12 en 13 jarigen, leverde voor de Werkendammers ook de nodige medailles op. Bij de meisjes zwom Carola voor den Dag op de 100m schoolslag naar het brons. Bij de jongens wist Stefan v/d Nat voor Bart Schouten aan te tikken. Stefan haalde het zilver op en voor Bart was een bronzen medaille de winst. Op de 50m rugslag was Bart Schouten de enige de een medaille haalde. Hij wist tweede te worden.

Het dagklassement was met deze prestaties een prooi voor de Biesboschzwemmers. Het verschil met nummer twee, Den Doorn, was vier punten. ZVDO en Bijtelskil werden respectievelijk derde en vierde. De winst van deze wedstrijd was echter onvoldoende om beslag te leggen op de wisselbeker. Den Doorn hield nog 9 punten over van hun voorsprong van 13 punten. ZVDO werd derde en Bijtelskil werd vierde in het eindklassement.