Tweede plaats voor jeugd Biesboschzwemmers

Giessen, 27 januari 2007 – Een vereniging kan niet zonder jeugd en dus hadden ook de jongere leden van de Biesboschzwemmers een wedstrijd in dit drukke weekend. In Giessen stond de derde wedstrijd van de Jeugd-4-kamp met Bijtelskil, Den Doorn en ZVDO op het programma. De jeugdige ploeg uit Werkendam wist beslag te leggen op de tweede plaats.

Bij de aller jongste zwemmers was er prijs voor Jade Groeneveld op de 25 rugslag. Zij wist niet haar tijd te verbeteren, maar mocht wel zilver ophalen. Later op de schoolslag deed ze het beter. Ze haalde goud en verbeterde ook haar tijd. Bij de jongens was er prijs voor Quinten van Hemert op de rugslag. Hij zwom naar het brons. Op de schoolslag liet Xander Korsman zien dat hij op deze slag goed uit de voeten kan. Hij wist als eerste aan te tikken in een nieuw persoonlijk record. Zijn tijd is eveneens goed voor een clubrecord bij de jongens minioren 2 en later.

Bij de meisjes van 10 en 11 jaar was er prijs voor Lisanne v/d Berg op de 25 vlinderslag. Zij wist alle meisjes voor te blijven en mocht daarom het goud ophalen. Daarnaast verbeterde ze ook nog het clubrecord op deze afstand. Op de 50 rugslag moest ze genoegen nemen met het zilver. Ze werd met 0,21 seconden verslagen. Bij de jongens wist Bart Wijnja naar het brons te zwemmen op de rugslag. Hij kon helaas niet zijn beste tijd verbeteren.

De oudste categorie die aan deze wedstrijd meedoet, zijn de 12 en 13 jarigen. Deze zwemmers staan bij de KNZB bekend als junioren 1 en 2. Bij de meisjes wist Rebecca Schmidt op de 100 rugslag beslag te leggen op het brons. Ze verbeterde haar tijd met ruim 4,5 seconden. Bij de jongens deed Ebe Gremmer het iets beter. Hij zwom naar het zilver, maar verbeterde zijn tijd ‘maar’ met 3,2 seconden. Op de 50 schoolslag was er prijs voor Carola voor den Dag. Zij verbeterde haar beste tijd met 0,4 seconden en kreeg het goud omgehangen. Bij de jongens waren er twee medaillewinnaars. Stefan v/d Nat en Ebe Gremmer mochten naar het podium komen. Stefan behaalde zilver met persoonlijk record van 0,8 seconden en Ebe moest genoegen nemen met het brons, maar verbeterde ook nu weer zijn beste tijd. Deze keer was de verbetering kleiner, namelijk 0,3 seconden.

De afsluitende estafette was helaas voor de Werkendammers niet voor hun. Ze moesten genoegen nemen met de tweede plaats. Op 3 maart is de laatste wedstrijd van de Jeugd-4-kamp. Het zal moeilijk worden om nog de beker te winnen, maar ook in het zwemmen is niets onmogelijk.