Opgericht op 20 mei 1968
 

Verrassing tijdens clubkampioenschappen

Giessen, 16 december 2006 – Zoals ieder jaar organiseren de Biesboschzwemmers in december hun winter kampioenschappen, ook wel Kerstwedstrijd genoemd. Tijdens deze wedstrijd strijden de zwemmers van 12 jaar en ouder om het winter kampioenschap. De gezwommen tijden worden vergeleken met niveau-tabellen van de KNZB. Hierdoor hebben sommige zwemmers een handicap. De jongere zwemmers proberen hun categorie te winnen door met hun opgetelde tijden de minste tijd hebben.

Bij de dames was de verwachting dat Marcha Admiraal (1993) de kampioen zou worden en dit bleek ook te kloppen. Met verbeteringen op de 50 vlinder-, rug- en schoolslag was dit ook wel enigszins terecht. Nummer 2 werd Anouk Goes (1994) met tijdsverbeteringen op de 50 vlinder-, rug, en vrijeslag. Marcha had een handicap van bijna 4 seconden, maar aan het einde van de wedstrijd had Marcha dit omgebogen in 6 seconden voorsprong. Nummer drie was Marianne van Berchum (1992), haar voorsprong was 0,12 seconden op nummer vier Tonny Methorst (1988).

Bij de heren was de verwachting dat de strijd zou gaan tussen Giel van Dijk (1991) en Harry Cornet (1971), Mark Visser zou de outsider zijn. De verwachtingen klopten ook in dit geval. Giel zwom net als Marcha op de 50 rug-, school- en vlinderslag persoonlijke records, maar Harry was snel genoeg om het verschil te overbruggen en aan het einde een voorsprong te hebben van 0,34 seconden. Derde werd Arjon de Bok (1969) met een verschil van 0,18 seconden op Mark Visser. Arjon hoefde op Mark geen tijd goed te maken. Voor Arjon waren er geen tijdsverbeteringen, maar Mark haalde op de vlinder-, school- en vrijeslag enkele tienden van zijn tijd af.

Bij de minioren 1 en 2 was Jade Groeneveld bij de meisjes de beste. Zij bleef Daisy v/d Berk en Chantal Paans voor. Bij de jongens mocht Xander Korsman het hoogste podium beklimmen. Quiten van Hemert was een goede nummer twee voor Tom Kruis.

Isabel v/d Meij was bij de meisjes minioren 3 en 4 de beste. Zij werd geflankeerd door Miranda Kramp op de tweede plaats en Dingéna Ippel op een bronzen plaats. De bronzen plaats was er ook voor Donovan Rijkse bij de jongens. Hij moest Thomas Zielhorst op zilver voor zich dulden en goud was er voor Dennis v/d Giessen.

Bart Wijnja mocht bij de jongens minioren 5 en 6 het goud ophalen. Bart verbeterde zijn tijden op de rug- en schoolslag, maar had helaas geen tegenstand want hij was de enige in zijn categorie. Daarom had de organisatie besloten hem bij de meisjes mee te laten zwemmen. Bij de meisjes was Lisanne v/d Berg de beste, nummer twee werd Celine van Tintelen en als derde werd Deidre Paans opgeroepen.

De familie-estafette geeft altijd een speciaal karakter aan de clubkampioenschappen. Dit jaar hadden bijna 20 families zich ingeschreven. De winnaar werd de familie Admiraal voor de familie Visser. Zij waren de winnaar vorig jaar. Op de derde plaats mocht de familie Wijnja plaatsnemen.