Biesboschzwemmers winnen 2e jeugdwedstrijd

Giessen, 9 december 2006 – Tijdens de tweede wedstrijd van de Jeugd-4-kamp met ZVDO ’74, Bijtelskil en Den Doorn hebben de zwemmers uit Werkendam goede tijden neergezet. Na het tellen van de punten bleek dat met een verschil van één punt gewonnen is van Den Doorn, die weer één punt voorsprong hadden op ZVDO. Bijtelskil moest door de vele zieke zwemmers genoegen nemen met de vierde plaats.

Bij de meisjes onder de 7 jaar wist Jade Groeneveld tot tweemaal toe het goud op te eisen. Op de vrijeslag en schoolslag wist ze ruim onder haar tijden aan te tikken. Bij de jongens wist Xander Korsman tweemaal beslag te leggen op een podiumplaats. Op de vrijeslag haalde Xander een bronzen medaille, maar op de schoolslag haalde hij het zilver. Het verschil met nummer één was 0,07 seconden.

Bij de zwemmers onder 9 jaar wist Thomas Zielhorst goud te halen op de vrijeslag. Dit was de eerste wedstrijd voor Thomas en hij heeft nu laten zien dat hij een versterking is voor de Biesboschzwemmers. Bij de meisjes waren de verschillen te groot met het podium.

Een categorie ouder leverde wel prijzen op. Lisanne van den Berg en Deidre Paans mochten na hun prestatie op de 50 rugslag naar het podium. Lisanne kreeg zilver omgehangen en Deidre haalde het brons. Op de schoolslag mocht Lisanne weer naar het podium. Deze keer mocht zij het hoogste platform beklimmen. Naast haar op de derde plaats stond Celine van Tintelen. Zij tikte nipt boven haar beste tijd aan, maar liet zien weer op de weg terug te zijn na een aantal weken niet te hebben kunnen trainen. Bij de jongens mocht Bart Wijnja het zilver ophalen bij de rugslag. Hij verbeterde hierop zijn tijd. Op de schoolslag was er ook een tijdsverbetering, maar dit resulteerde niet in een podiumplaats.

De zwemmers van 12 en 13 jaar leverde ook de nodige medailles op. Rebecca Schmidt haalde op de 100 vrijeslag een mooie bronzen medaille. Ze verbeterde haar tijd met ruim 4 seconden. Op de vlinderslag wist ze iedereen te verbazen. Ze zwom in een goede race naar het goud en heeft ook voldaan aan de limiettijd voor de Brabantse Winter Kampioenschappen begin januari 2007 te Tilburg. Bij de jongens haalde Jaco v/d Pijl brons op de vrijeslag. Maarten v/d Meijden zwom naar de vierde plaats maar verbeterde zijn tijd met ruim 37 seconden. Op de vlinderslag wist Maarten beslag te leggen op het brons.

De afsluitende estafette was een prooi voor Den Doorn, maar de jeugdige ploeg van de Biesboschzwemmers werd een goede tweede. Volgende keer zullen ze nog harder er aan moeten om de prijs binnen te halen.

Het is momenteel onbekend hoe de stand is na twee wedstrijden, maar het beloven nog spannende wedstrijden te worden.