Opgericht op 20 mei 1968
 

Eerste PRs BBZ een feit

Oosterhout, 17 september 2006 – De eerste wedstrijd van de Biesboschzwemmers, van het seizoen 2006-2007, was een lange afstand wedstrijd in Oosterhout. Marcha Admiraal (1993), Laura Korsman (1993), Marianne van Berchum (1992) en Giel van Dijk (1991) ging samen met hoofdtrainer Dirk de Kooter naar Oosterhout om daar te kijken hoe het met de conditie zit.

Marcha en Laura hadden zich in laten schrijven voor de 400 vrijeslag. Marcha ging sterk van start en wist haar persoonlijk record aan te scherpen. Dit was tevens een limiet voor de Brabantse Kampioenschappen. Voor de Nationale Kampioenschappen zullen er nog 8 seconden van haar tijd afmoeten.

Laura wist in dezelfde serie als Marcha ook naar een persoonlijk record te zwemmen. Zij wist eveneens een gelijkmatige race te zwemmen en tikte ruim 3,5 seconden onder haar persoonlijke record aan.

Giel van Dijk startte op de 800 ‘vrij’ en 200 ‘wissel’. Op beide afstanden bleef hij boven zijn beste tijden. Zijn tijd op de wissel was nog wel goed genoeg voor een limiet voor de ‘Brabantse’. Volgens Dirk de Kooter was Giel te veel bezig geweest met zijn tegenstander en onvoldoende met zijn race.

Marianne van Berchum kwam alleen op de wisselslag aan de start. Ze bleef iets boven haar persoonlijke record, maar toch zag Dirk de Kooter voldoende potentieel voor de komende wedstrijden. Dit was haar op een na beste tijd op de wisselslag.

Jong en oud
Het weekend van 23 en 24 september staat in het teken van jong en oud. Op zaterdag gaat een groep van 8 jonge Biesboschzwemmers naar IJsselstein om daar mee te doen aan een Sprint festijn. Op zondag 24 september gaan 9 zwemmers van 20 jaar en ouder naar Etten-Leur om daar deel te nemen aan de 4e wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Dit is een wedstrijdcyclus voor masters. Op zaterdag 30 september staat de eerste wedstrijd voor de competitie gepland