Opgericht op 20 mei 1968
 

Rabocup 2006 voor BBZ

Sleeuwijk, 24 juni 2006 ? Net als ieder jaar werd door Bijtelskil in zwembad Bijtelskil de wedstrijd om de Rabocup georganiseerd. Behalve Bijtelskil deden ook de Biesboschzwemmers, Den Doorn en ZVDO ?74 mee aan deze recreanten wedstrijd. De groep uit Werkendam bestond uit 28 deelnemers en vooraf werden de kansen niet hoog in geschat.

Bij de jongste deelnemers wisten Sanne van de Pol op haar beide afstanden beslag te leggen op het zilver. Bij de jongens was Xander Korsman de snelste op de 25 schoolslag. Op de 25 vrijeslag mocht Donovan Rijkse naar het podium om de zilveren medaille op te halen.

Bij de meisjes van 9 en 10 jaar was Celine van Tintelen de gelukkige. Zij wist op de 50 vrijeslag zilver te halen. Op de 25 schoolslag was ze ook de op een na beste. Bij de jongens wist Dennis van de Giessen brons te halen op de vrijeslag.

De categorie 11 en 12 jarigen leverden vier medailles op. Rebecca Schmidt wist op de 50 schoolslag en 50 vrijeslag beslag te leggen op het goud. Bart Schouten haalde goud op de schoolslag en op de vrijeslag mocht hij het brons ophalen.

Carola voor den Dag wist bij de meisjes 13 en 14 jaar brons te halen op de 100 schoolslag. Stefan van der Nat deed het iets beter. Hij haalde zilver op dezelfde afstand.

Bij de dames wisten Kim Wijnja en Annelies van der Stelt enkele medailles te winnen. Op de 100 schoolslag legde Annelies beslag op het zilver. Op de vlinderslag stonden beide dames op het podium. Kim haalde zilver en Annelies moest genoegen nemen met het brons. Bij de heren zwom Dirk de Kooter mee. Op de schoolslag was hij nog snel genoeg voor het brons. Op de vlinderslag merkte Dirk dat het belangrijk is om te trainen.

De afsluitende estafette was een overduidelijke prooi voor de Biesboschzwemmers. Zij wisten met ruim 4 seconden verschil op Den Doorn als eerste aan te komen.

Na de wedstrijd werden alle medailles uitgereikt en de eindstand bekend gemaakt. In de pauze was al aangegeven dat de Biesboschzwemmers eerste stonden. Het verschil met nummer 2, Den Doorn, was 3 punten. Uiteindelijk bleek dat de Biesboschzwemmers voldoende punten hadden gescoord en de beker mee naar huis mogen nemen.
De eindstand was als volgt:
1. De Biesboschzwemmers 58 punten
2. Bijtelskil 50 punten
3. Den Doorn 49 punten
4. ZVDO ?74 43 punten

NK Sprint
Eerder op de dag was Dirk de Kooter samen met Marcha Admiraal naar Roosendaal gegaan voor deelname aan de Nationale Kampioenschappen Sprint. Marcha had de limiet gehaald op de 50 vrijeslag. In de 8e van 12 series wist Marcha niet in de buurt van haar beste tijd te komen. Door een mindere techniek kon ze niet de andere meisjes bij houden en tikte boven haar beste tijd aan.

Clubkampioenschappen
Komende zaterdag staan de clubkampioenschappen op het programma. Bij de senioren zullen Marcha Admiraal (1993) en Mark Visser (1988) hun voorsprong verdedigen die ze van de winter opgebouwd hebben. De zwemmers geboren in 1993 en eerder zwemmen 200 wisselslag. Daarnaast mogen ze een keuze maken voor een 100 meter en een 50 meter.
De verwachting is dat de strijd bij de dames gaat tussen Marcha Admiraal, Marjo Goelema (1969) en Marianne van Berchum (1992). Het zal wel moeilijk worden, aangezien het verschil met Marcha groot is.
Bij de heren zal er meer spanning zijn. Mark wist in december met 0,1 seconden verschil Giel van Dijk (1991) te verslaan. Nummer drie bij de heren was toen Jan van den Heuvel (1991).
De wedstrijd zal zijn in zwembad Werkina en begint om 17.30 uur.