Opgericht op 20 mei 1968
 

7 goud en 3 zilver voor BBZ

Eindhoven, 29 april 2006 ? Terwijl veel mensen in Nederland Koninginnedag aan het vieren waren gingen Dennis Klop (1983), Annette Wijnja (1967), Francijna de Kooter (1980) en Dian van Pelt (1985) naar Eindhoven. In het zwembad van de Technische Universiteit stond de tweede wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel op het programma.

Dennis Klop was het meest succesvol. Hij wist op drie van zijn afstanden beslag te leggen op de eerste plaats. Helaas voor Dennis zaten er geen verbeteringen in van zijn beste tijden. Op de 25 vrijeslag kwam hij daar heel dicht bij. Dennis bleef 0,01 seconde boven zijn beste tijd.

Annette Wijnja wist op de 100 schoolslag haar persoonlijk record aan te scherpen. Ze zwom bijna 0,7 seconden van haar beste tijd en tikte als eerste van haar categorie aan. Op de 25 vrijeslag legde ze op dezelfde plaats beslag.

Dian van Pelt verbeterde haar seizoenstijd op de 25m vrijeslag, maar ze kwam niet verder dan de tweede plaats. Op de dubbele afstand was het resultaat hetzelfde. Op de 25m rugslag was er wel winst voor Dian.

Francijna de Kooter kon de resultaten uit de trainingen niet vertalen naar goede tijden in Eindhoven. Ze kreeg op haar tweede afstand, de 200 vrijeslag, last van haar schouder en kon daardoor niet haar seizoenstijd verbeteren. Ze liet daarom haar laatste afstand voor wat het was. Op de 100 schoolslag wist ze als tweede aan te tikken.

De komende weekenden staan de diverse Kring Kampioenschappen op het programma. Op 7 mei doen Marcha Admiraal (1993, 800 vrijeslag) en Giel van Dijk (1991, 1500 vrijeslag) aan de Brabantse Lange Afstand Kampioenschappen in Deurne. De twee weekenden daarna doen ongeveer tien zwemmers mee aan de Brabantse Zomer Kampioenschappen in Eindhoven.
Op 28 mei staat de derde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2006 op het programma. De locatie dan is Vlijmen.