Opgericht op 20 mei 1968
 

BBZ redt het dankzij jong èn oud

Soest, 8 april 2006 – Tijdens de laatste wedstrijd voor de competitie van het seizoen 2005-2006 hebben zowel de jonge als de oudere leden van de Biesboschzwemmers zich van hun goede kant laten zien. Met een verschil ten opzichte van de inschrijvingen van 40 seconden is de kans re?el dat er volgend seizoen weer in de eerste afdeling gestreden mag gaan worden.

Grootste uitblinkers waren ook deze keer Marcha Admiraal (1993), Giel van Dijk (1991) en Mark Visser (1988). Marcha wist als startzwemster in de 4×50 vrijeslag estafette haar persoonlijk record aan te scherpen met 0,41 seconden. Haar eindtijd betekende het eerste clubrecord voor Marcha bij de meisjes junioren 2 en later. Op 28 november 1999 had Ilse Admiraal (geen familie) een tijd laten noteren van 0.29.29. Marcha wist daar nu 0,04 seconden onder te duiken. Op de 200m rugslag was Marcha de beste deelneemster voor de Biesboschzwemmers. Zij zwom de afstand voor de eerste keer en deed dit niet onverdienstelijk.

Giel van Dijk was ook startzwemmer in een estafette. Giel maakte deel uit van de 4×50 wisselslag estafette en mocht de rugslag voor zijn rekening nemen. Hij zwom daarop een beste tijd die bijna driekwart van een seconde sneller is dan zijn oude tijd. De andere prestaties zette Giel neer op de 100m wisselslag en 200m rugslag. Op de wisselslag zwom Giel naar een tijd onder de 1 minuut en 10 seconden. Dit was een verbetering van ruim 6 seconden. Op de 200 rugslag was de winst zelfs nog groter. Giel bleef ruim 7 seconden onder zijn oude tijd. In de slipstream van Giel zwom leeftijdsgenoot Jan van den Heuvel ook naar goede tijden. Op de wisselslag bleef Jan 9 seconden onder zijn persoonlijke record. De 200 rugslag zwom Jan voor het eerst en deed dit zeer goed.

De laatste zwemmer behoort tot de oudere leden van de Werkendammers. Mark Visser wist op de 100m rugslag en 100m vrijeslag zijn beste tijden aan te scherpen. Op de rugslag was de winst 2 seconden. Op de vrijeslag dook Mark voor het eerst dit seizoen onder de magische grens van 1 minuut. De eindtijd van Mark was 0.58.40.

Met het noemen van deze zwemmers worden andere zwemmers te kort gedaan. Annette Wijnja, Francijna de Kooter, Marjo Goelema, Harry Cornet, Arjon de Bok en Dennis Klop zijn de leden die de senioren nummers invullen. Zij hebben dit naar behoren gedaan. Annette en Dennis wisten zelfs persoonlijke tijden te verbeteren.
Het meest typerend van de senioren was Harry deze wedstrijd. Terwijl hij zich niet goed voelde zwom hij naar de snelste tijd op de 50 vrijeslag en zag enkele minuten later het zwart voor zijn ogen worden toen hij aantikte na zijn deel in de 8×50 vrijeslag estafette.
De andere zwemmers die tot een verbetering van ??n of meerdere persoonlijke records kwamen waren: Anouk Goes, Bart Schouten, Marianne van Berchum, Laura Korsman, Stefan v/d Nat, Kim Wijnja, Carin van Berchum, Ellen v/d Nat, Laura Oostveen.

Het wachten nu is op de officiële uitslag, maar men verwacht dat die gunstig is voor de Biesboschzwemmers.