Opgericht op 20 mei 1968
 

7 Limieten voor Biesboschzwemmers

Deurne, 12 maart 2006 – Tijdens een limietwedstrijd in Deurne zijn er door de Biesboschzwemmers 7 limieten gezwommen. De limieten zijn voor Giel van Dijk (1991) en Marcha Admiraal (1993). De leden van de Werkendamse zwemclub deden mee aan een lange afstand limietwedstrijd.

Giel van Dijk zwom voor het eerst de 1500 meter vrijeslag. Uit ervaring weet Giel dat hoe langer de afstanden worden, hoe makkelijker hij limieten weet te halen. Giel wist op de 200 en 400 meter sneller te zijn dan de limiettijd. Hij tikte na 1500 meter aan ruim onder de gestelde limiettijd. Giel liet de klok stilstaan op 19.00.10

Marcha Admiraal zwom voor het eerst een 800 meter vrijeslag. Zij wist op alle tussentijden sneller te zijn dan de limiettijd en ook bij de finish was ze ruim onder de limiet voor de Brabantse Kampioenschappen. Het verschil met de limiet voor Nationale Kampioenschappen is 10 seconden en zou tot de mogelijkheden moeten behoren.

Behalve Giel en Marcha waren ook Marianne van Berchum, Tonny Methorst, Laura Korsman, Francijna de Kooter en Bart Schouten mee naar Deurne gegaan. Stuk voor stuk presteerden ze naar behoren, maar konden helaas niet voldoen aan de limiettijd die op hun afstand geldt. Laura Korsman (1993) was op de 200 vlinderslag er het dichtste bij. Ze bleef namelijk 2,48 seconden boven de limiet, maar zij toen ze uit het water kwam nooit meer de 200 vlinderslag te willen zwemmen.

Komende zaterdag staat de 4e ronde van de competitie op het programma. In Soest zal de ploeg van de Biesboschzwemmers gaan proberen het gaat naar de veilige 20e plaats te dichten, maar dit zal waarschijnlijk nog de nodige moeite gaan kosten.