Opgericht op 20 mei 1968
 

12 medailles voor masters BBZ

Vlissingen, 19 februari 2006 ? In Vlissingen stond de eerste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2006 op het programma. Deze wedstrijdcyclus bestaat uit 6 wedstrijden en zal op 4 november 2006 Gorinchem aandoen als de Biesboschzwemmers de 5e wedstrijd organiseren. Annette Wijnja, Francijna de Kooter, Samantha Admiraal en Dian van Pelt waren namens de Werkendammers naar het Vrijburgbad vertrokken.

De dames startten op twee estafettes en daarnaast nog enkele persoonlijke starts. Als eerste stond de 4×50 vrijeslag op het programma. De dames wisten bijna 2 seconden onder hun inschrijftijd te blijven en werden eerste. De andere estafette kostte meer moeite. Nu bleef men boven de inschrijftijd, maar toch was er goud voor hun weggelegd.

Annette Wijnja haalde goud op de 25 schoolslag. Daarnaast haalde ze zilver op de 100m rugslag en de 50m schoolslag. Francijna de Kooter kwam op haar beide afstanden, 100 rug- en vrijeslag, als tweede uit het water. Samantha Admiraal die sinds een half jaar weer traint wist op de 50 en 100m vrijeslag zilver te halen. Ze kon niet aan haar tijden komen. Dian van Pelt had zich in laten schrijven op de 25 vrije-, vlinder- en schoolslag. Op alle afstanden was ze de snelste bij de dames tussen 20 en 24 jaar.

Persoonlijk record Ben Dersigni
Oosterhout, 19 februari 2006 ? In Oosterhout heeft Ben Dersigni meegedaan op de 400 wisselslag. Dit nummer wordt als zwaarste nummer gezien in het zwemmen en bestaat uit 100 meter van de vier slagen.

Ben heeft de afgelopen jaren op al zijn afstanden zijn persoonlijke records aan weten te scherpen en de verwachting was dat dit ook zou gebeuren op de 400 meter. Dit bleek aan de finish ook te kloppen. Met een verbetering van bijna 4 seconden kon Ben terug naar Sleeuwijk vertrekken.

Meerkringenontmoeting
Almelo, 19 februari 2006 ? De laatste deelnemer die voor de Biesboschzwemmers aan een wedstrijd in dit weekend deelnam was Marcha Admiraal. Marcha mocht namens Kring Noord-Brabant mee naar Almelo om de eer te verdedigen van de Kring. Marcha startte in en estafette en persoonlijk op de 100 meter vrijeslag.

De estafetteploeg wist beslag te leggen op de 4e plaats met een seconde verschil. Daarna mocht Marcha startten op haar persoonlijke afstand. De afgelopen keren als Marcha startte op de 100 vrij wist zij haar tijd aan te scherpen, maar dat zat er deze middag niet in. Marcha bleef 1,8 seconden boven haar tijd en zal hier niet tevreden mee geweest zijn.

De komende weken staan er geen wedstrijden op het programma. Op 12 maart zal een kleine groep deelnemen aan een lange afstandswedstrijd. Op 18 maart staat de belangrijke competitiewedstrijd op het programma. In Soest zal men gaan proberen behoud in de huidige afdeling veilig te stellen.