Opgericht op 20 mei 1968
 

Jeugd Biesboschzwemmers op kop

Giessen, 28 januari 2006 ? Tijdens de derde wedstrijd van de jeugdvierkamp tussen ZVDO ?74, Bijtelskil, Den Doorn hebben de Biesboschzwemmers de leiding in het tussenklassement verstevigd. Op zaterdag 25 maart staat de laatste en dus beslissende wedstrijd op het programma. Het verschil met nummer 2, Den Doorn, is opgelopen van 2 naar 5 punten. De leden van de Werkendamse zwemvereniging wisten deze middag 6 gouden, 4 zilveren en 2 bronzen medailles te winnen in 16 programmanummers.

De zwemmers van 14 jaar en jonger lieten in Giessen mooie tijden op de klokken zetten. In totaal werden 29 persoonlijke records verbeterd. Het lijkt er op dat het bij de Biesboschzwemmers langzaamaan de betere kant aan het opgaan is.

Bij de allerjongsten wisten Sanne van de Pol, Emma Branderhorst en Donovan Rijkse een medaille te winnen. Sanne wist op de 25m rugslag tweede te worden. Zij zwom deze afstand voor de eerste keer. Emma Branderhorst haalde een gouden medaille op de 25m schoolslag. Donovan wist op deze afstand zilver te halen.

Bart Wijnja wist bij de 8 en 9 jarigen twee keer als eerste aan te tikken. Op de 50m vrijeslag en 25m rugslag was hij de beste. Op beide afstanden scherpte hij zijn beste tijden met seconden aan. Bij de meisjes wist Elise voor den Dag op de vrijeslag naar brons te zwemmen. Zij verbeterde haar record met 3,5 seconden.

Rebecca Schmidt en Bart Schouten wisten bij de 10 en 11 jarigen allebei twee keer prijs te zwemmen. Rebecca haalde op de beide afstanden de eerste plaats. Bart Schouten haalde goud op de 25m vlinderslag en brons op de 50m rugslag. Hij verbeterde twee keer zijn beste tijd en het lijkt er nu al op dat de extra training resultaat heeft.

Bij de oudste categorie wist Marjolein v/d Berg op de 100m rugslag naar het zilver te zwemmen. Op de 50m schoolslag was er ook prijs voor de Biesboschzwemmers. Carola voor den Dag wist als tweede aan te tikken en mocht dus zilver op halen.

De laatste estafette was ook een prooi voor de Werkendammers, maar ze hadden hierbij wel hulp nodig van de leiding. De ploeg van Den Doorn werd gediskwalificeerd waardoor de Biesboschzwemmers de prijs op mochten halen.

Aan het einde van de middag bleek dat er 49 punten bij elkaar gezwommen waren. Dit waren er drie meer dan Den Doorn, ZVDO haalde 35 punten en de organiserende vereniging Bijtelskil wist er 30 bij elkaar te sprokkelen.