BBZ komt net te kort

Sliedrecht, 5 november 2005 ? In Sliedrecht is het afgelopen weekend voor de 11e maal de Jeugdzwemmarathon gehouden. Vorig jaar wisten de Biesboschzwemmers een 2e en een 3e plaats te halen. De 2e plaats werd behaald in het A-klassement en de 3e plaats in het B-klassement. Dit jaar kwamen de ploegen tekort. De B-ploeg kwam 50 meter te kort voor het brons, de A-ploeg kwam 600 meter meer te kort.

De jeugdmarathon begon om 16.00 uur en duurde tot 22.00 uur, ofwel gedurende 6 uur moest iedere ploeg een zwemmer in het water hebben. Er waren diverse klassementen. De wedstrijdzwemmers kwamen uit in het A-klassement. Het B-klassement was voor de geoefende zwemmers. In beide klassementen was een ploeg van de Werkendammers ingeschreven.

Vanaf het eerste uur zwom de A-ploeg op de 4e plaats. Alleen het laatste uur wist de ploeg 50 meter meer te zwemmen dan de ploeg op de 3 plaats. De ploeg bestaande uit Marcha Admiraal, Marianne van Berchum, Laura Korsman, Marjolein v/d Berg, Laura Oostveen, Carola voor den Dag, Anouk Goes, Bart Schouten, Ebe Gremmer en Stefan v/d Nat kwam 450 meter minder ver dan vorig jaar. Men wist 25.350 meter bij elkaar te zwemmen en volgend jaar zal men zeker proberen weer op het ereschavot te komen en meer meters te halen.

De B-ploeg heeft op de plaatsen 2, 3 en 4 gestaan bij de tussenstanden, maar uiteindelijk bleef men steken op een vierde plaats op slechts 50 meter van nummer 3. Bart Wijnja, Jelle Ippel, Roos Gremmer, Rebecca Schmidt, Cynthia van Tintelen, Ingrid de Heus, Celine van Tintelen,
Elise voor den Dag en Lisanne van den Berg kwamen tot 19.950 meter. Vorig jaar kwam de 2e ploeg uit Werkendam niet verder dan 17.875 meter. Dus de 2e ploeg heeft er alles aan gedaan om op het podium te komen, maar had de pech dat de nummer 3 het laatste uur de achterstand wist goed te maken en om te buigen naar een voorsprong.

De volgende wedstrijd voor de Werkendammers in komend weekend. In Tilburg en Best zal men dan proberen limieten te halen voor de Brabantse Kampioenschappen. Het laatste weekend van november staat er dan nog een competitiewedstrijd op het programma.