Opgericht op 20 mei 1968

4 medailles voor BBZ-ers

09 oktober 2005, Vught ? Tijdens de eerste Speedowedstrijd, speciaal voor zwemmers tussen 6 en 12 jaar, hebben de Werkendamse zwemmers 4 medailles weten te halen. Anouk Goes, Bart Schouten en Addick Barneveld waren de gelukkigen.

De eerste medaille was voor Bart Schouten. Op de 100 meter schoolslag wist hij als tweede aan te tikken. Op de andere afstanden kon hij helaas het podium niet halen.

Anouk was de tweede winnaar van een prijs voor de Biesboschzwemmers. Zij bleef op de 100 schoolslag boven haar beste tijd, maar de tijd was goed genoeg voor een bronzen plak. Dezelfde medaille wist zij te halen op de 100 vlinderslag. Dit was de eerste keer dat zij deze afstand op een wedstrijd zwom en wist tevens de voldoen aan de limiet voor de Brabantse Kampioenschappen.

De laatste medaille ging naar Addick Barneveld. Hij haalde op de 200 wisselslag net als Anouk een bronzen medaille. Hij zwom voor het eerst de 200 wissel en deed dit niet onverdienstelijk.

Het is te hopen dat de komende tijd er een grotere groep deelnemers naar de andere wedstrijden gaat, zodat de toekomst voor de Werkendammers nog gunstiger gaat worden.