Opgericht op 20 mei 1968
 

Clubrecord Marcha Admiraal

Giessen, 9 april 2005 – Tijdens de laatste competitiewedstrijd heeft Marcha Admiraal (1993) weer een clubrecord verbeterd. Behalve het clubrecord van Marcha werden er ook nog 18 persoonlijke records verbeterd. Daarnaast waren 18 tijden sneller dan de limiettijd voor de Brabantse Kampioenschappen.

Marcha Admiraal wist in een goed verdeelde wedstrijd het clubrecord van Ilse Admiraal aan te scherpen. Zij bleef ruim 6 seconden onder de tijd van Ilse. In het kielzog van Marcha wist Marianne van Berchum haar tijd op dezelfde afstand ook aan te scherpen. Marianne was ruim 11 seconden sneller dan haar oude tijd.
De dames Francijna de Kooter (1980) en Marjo Goelema (1967) maakten het op de 200 meter wisselslag heel spannend. Uiteindelijk hield Francijna 0,6 seconden over ten opzichte van Marjo.

Giel van Dijk (1991) liet op de 200 meter rugslag zien, meer te kunnen dan alleen vrije slag. Hij zwom in een solo race bijna 14 seconden van zijn persoonlijk record. Zijn tijd is goed voor een start op de Brabantse Zomer Kampioenschappen.
Mark Visser wist op de 50 meter vrije slag zijn persoonlijk record aan te scherpen. Hij zwom bijna een halve seconde van zijn persoonlijk record en was daar zeer verheugd mee. Momenteel is hij de vierde zwemmer voor de estafette ploeg die eind juni mee mag doen aan de Nationale Sprint Kampioenschappen in Roosendaal.

Persoonlijke records werden gezwommen door: Laura Oostveen, Addick en Marco Barneveld, Stefan v/d Nat, Jelle Ippel, Jan van den Heuvel, Amanda van Ballegooijen, Carin van Berchum, Marjolein v/d Berg, Kim Wijnja, Annette Wijnja en Dennis Klop.

De komende weken zullen in het teken staan van de voorbereiding voor de ?Brabantse?. Vanaf 2 mei zullen de avondtrainingen weer in Werkina afgewerkt worden. Op maandag- en donderdagavond kan er getraind gaan worden. Voor de zwemmers tot 12 jaar van 18.30 tot 19.15 uur. De zwemmers vanaf 12 jaar trainen vanaf 19.15. Wie er interesse heeft kan een aantal keren kosteloos meetrainen.