Opgericht op 20 mei 1968
 

Kampioenen prolongeren titels

Giessen, 11 december 2004 ? Tijdens de jaarlijkse sprint clubkampioenschappen van de Biesboschzwemmers uit Werkendam hebben Ben Dersigni en Theodora de Kooter hun titels geprolongeerd. Het verschil bij de dames was slechts 0,34 seconden, terwijl dit bij de heren bijna 2 seconden was.

Voor de jongens en meisjes boven 12 jaar stonden van alle slagen ? vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrijeslag ? 50 meter op het programma. De resultaten werden vergeleken met een niveautabel van de KNZB. Bij de heren was van tevoren bekend dat de strijd tussen Ben Dersigni en Sander van Elburg zou gaan. Ben wist via persoonlijke records op de vlinder- en rugslag de beker in zijn bezit te houden. Zijn tijd op de vlinderslag is zelfs goed voor een inschrijflimiet voor de Nationale Sprint Kampioenschappen eind juni 2005. De tijd op de rugslag betekende een aanscherping van zijn eigen clubrecord. Nummer 2, Sander van Elburg, wist ook diverse persoonlijke tijden aan te scherpen. Op de vlinder-, rug- en schoolslag was hij nog nooit zo snel geweest. De nieuwe tijd op de rugslag was tevens een verbetering van zijn eigen clubrecord. De grootste verbetering was op de schoolslag. Sander verbeterde zijn beste tijd met ruim 1,5 seconden, maar toch was het niet genoeg voor de hoofdprijs. De verrassende nummer 3 was Mark Visser. Ook Mark verbeterde enkele persoonlijke records, namelijk op de vlinder- en schoolslag.
Bij de dames was de verwachting dat de strijd tussen Tonny Methorst en Stefanie van Drunen zou gaan. Afgelopen zomer wist Tonny Stefanie nog van de hoofdprijs af te houden. Echter aan het einde van de wedstrijd bleek dat beide dames genoegen moesten nemen met respectievelijk de 4e en 8e plaats. Nummer 1 werd verrassend Theodora de Kooter. Aan het einde van de zomer had zij nog besloten te stoppen, maar zij is toch weer lid geworden. Het niveau van voorgaande jaren is nog lang niet bereikt, maar het was vandaag voldoende om de beker weer mee te mogen nemen. Good-old Marjo Goelema – Koek had gezegd dat zij het Theodora zo moeilijk mogelijk wilde maken. Dit maakte zij ook waar met onder andere een inschrijflimiet voor de NK Sprint. Op 35-jarige leeftijd zwom zij 0,19 seconden boven de limiet, maar ze kan mogelijk toch deelnemen aan de sprintkampioenschappen. Nummer 3 werd de jongste deelneemster bij de dames, Marianne van Berchum. Vorig jaar zwom Marianne nog bij de minioren en lijkt de stap hoger aan te kunnen. Met 3 persoonlijke records was de derde plaats een mooie bekroning voor een goede zwemmiddag voor Marianne.

Naast de eerder genoemde zwemmers waren er nog enkele goede prestaties te noemen. Marcha Admiraal wist op de vlinder- en vrijeslag de clubrecords te verbeteren. De records uit 1997 en 1996 stonden respectievelijk op naam van Ilse Admiraal en Marlies den Haan. De vlinderslag verbeterde Marcha met 0,18 seconden en op de vrijeslag was ze 0,55 seconden sneller dan het record.
Giel van Dijk wist zijn eigen clubrecord op de schoolslag aan te scherpen. Hij was 0,06 seconden sneller dan zijn eigen beste tijd. Mogelijk dat het later dit seizoen ook gaat lukken om de 100 meter schoolslag. Dit record staat al vanaf 1979 op naam van Zeger Arie Wijnands. Het wordt dus afwachten.
De overige winnaars waren: Marcha Admiraal, Lisanne v/d Berg en Judith Laut bij de meisjes onder 12 jaar en Bart Schouten, Addick Barneveld en Bart Goelema bij de jongens.
Aan het einde van de wedstrijd wordt traditioneel de familie-estafette gehouden. Ieder jaar wordt er fanatiek gestreden om de eer. Dit jaar wist de familie Visser de estafette te winnen. Zij bleven de familie Haverkamp uit Nieuwendijk nipt voor en de familie van Berchum mocht de derde plaats in ontvangst nemen.
In totaal werden 80 persoonlijke records verbeterd door de 57 deelnemers. Daarnaast zoals eerder gezegd werden er 2 limieten voor de NK Sprint, 5 clubrecords en 43 limieten voor de Kring Kampioenschappen.