Opgericht op 20 mei 1968
 

Tiki-uitje

Zoals we elk kwartaal iets leuks doen met de BBZ, gingen we dit kwartaal met alle jeugd die van de basisschool af is, vrijwilligers, en andere oudere leden een avondje naar het Tikibad van Duinrell in Wassenaar.

Na wat heen en weer gebeld te hebben met Duinrell hebben we de datum 12 november 2004 vastgelegen. Daarna hebben we aan alle leden die in aanmerking kwamen een uitnodiging uitgedeeld. Door de handige functie op de BBZ-site kon deze daar ook gedownload worden.

Na het zwemmen wilden we in eerste instantie nog even naar het strand gaan, maar november zal november niet zijn als het niet regende. We kwamen er ook achter dat alle strandtenten langs de kust in september/oktober hun spullen inpakken om vervolgens weer terug te komen als de temperatuur weer enigszins aangenaam begint te worden. Het was dus ook geen optie om daar iets te gaan eten/drinken. Na veel wikken en wegen besloten we om op het park zelf de inwendige mens te verwennen.

De sluitdatum voor het inleveren stond op 4 november 2004. Op deze dag hadden we precies 20 aanmeldingen. Met nog iets meer als een week te gaan waren we al vol verwachting hoe het zou worden in het Tikibad.

Vrijdagmiddag belde helaas Mark Visser af. Hij lag al vanaf zondag in bed met een flinke griep, en moest helaas het gezellige avondje voorbij laten gaan. Dat hij zijn griep door een gezellig avondje opgelopen had, is natuurlijk niet te vergeten. We moesten toen snel naar een oplossing zoeken, met 20 personen kwamen we in aanmerking voor de groepskorting., met 19 echter niet. Dit probleem was echter zo opgelost. En konden we gelukkig nog, helaas dan wel zonder Mark, op naar Wassenaar.

Om 18.00 uur vertrokken we met 5 auto?s vanaf het Bieshonk die kant op. We kwamen terecht in wat file/langzaam rijdend verkeer, maar dit mocht de pret niet drukken. Om 19.45 kwamen we aan bij het zwembad. Bij de receptie werden we doorgestuurd naar het zwembad, dat vanaf toen nog zo?n 100 meter lopen was. Uiteindelijk vonden we dan toch in alle duisternis het zwembad. Van buitenaf was al te zien wat voor spectaculaire glijbanen er waren. Bij binnenkomst kreeg iedereen een pasje. Dit had je nodig om in het zwembad te komen, je kluisje te sluiten, en even later om ook weer uit het zwembad te komen.

In het zwembad aangekomen had je een keuze uit verschillende glijbanen. Bij de een kwam je in een trechter terecht, bij de andere had je een vrije val van 2 meter, bij weer een andere kon je met zijn twee?n in een rubberen band door een glijbaan roetsjen. De glijbanen gingen allemaal ontzettend hard, en voor je het wist stond je alweer aan het einde. Voor de mensen die het wat rustiger aan wilden doen was er een stroomversnelling waar je rustig in een bad kon rond dobberen, een bubbelbad, en natuurlijk het golfslagbad.

Om 22.00 uur was het helaas al weer inpakken geblazen. We kwamen er achter dat op het park geen restaurant/caf? meer open zou zijn, en we werden verwezen naar een ander cafeetje. Toen iedereen zich aangekleed had, liepen we in die richting. Het bleek een gezellig cafeetje te zijn. Iedereen die mee was kreeg de keuze uit een kroket of een frikandel. En je kreeg een bakje friet met of zonder mayonaise. De friet bleek echter opeens wel op te zijn, en wat bleek….? De caf?-eigenaar maakte deze friet zelf, en hij was door zijn voorraad heen. Deze man schilde aardappels in fijne reepjes om ze even later in de frituur naar friet om te toveren! Het mag wel vermeld worden dat het heerlijk smaakte. Toen iedereen zijn of haar portie verorberd had, werd het weer tijd om richting Werkendam en omstreken te vertrekken. Iedereen begon moe en voldaan aan de weg terug naar de parkeerplaats waar ons vervoer geparkeerd stond. De terugweg verliep wat spoediger als de heenweg en iedereen was rond een uur of 1, half 2 weer veilig en heel thuis.

We hopen dat iedereen het een gezellig avondje vond. Mocht je er nou helemaal niets aangevonden hebben, kun je ons altijd mailen voor je suggesties (dit geldt voor jong en oud!!). We nemen jullie idee?n graag in ontvangst, en wie weet…is ons volgende uitje wel jou idee!!

Namens het RCT,
Dian van Pelt
Voor suggesties/klachten of andere opmerkingen: dian_van_pelt@hotmail.com