Clubrecord voor Ben Dersigni

Maarssen, 27 november 2004 – Tijdens de tweede ronde van de competitie heeft Ben Dersigni een clubrecord gezwommen. Half oktober zwom Ben op de 100 meter rugslag al een nieuw clubrecord. Deze keer deed hij dit op de dubbele afstand. Daarnaast werden nog 11 limieten voor de ?Brabantse? gezwommen en 13 tijden aangescherpt.

Tijdens een goed ingedeelde race zwom Ben Dersigni ruim 2 seconden sneller dan zijn record. Ondanks dat hij zich verslikte bij zijn derde keerpunt tikte Ben aan in een nieuw clubrecord. Tijdens dezelfde race probeerde Sander van Elburg ook zijn persoonlijk record aan te scherpen. Na een goede opening kwam toch iets te kort. Eerder deze middag had Sander al goede tijden genoteerd. Tijdens een estafette zwom hij met vliegende start 0.57.30. Dit is bijna een seconde dan zijn persoonlijk record. Sander verbeterde wel zijn persoonlijk record op de dubbele afstand. Sander opende langzamer dan in oktober, maar hij hield nu voldoende over om ruim 2 seconden sneller aan te tikken. Dit belooft veel goeds voor de 400 meter vrijeslag die Sander op 4 december gaat zwemmen.

De jeugd laat de laatste wedstrijden goede tijden zien. Dat gold ook deze middag. Marcha Admiraal zwom tijdens haar eerste afstand, 50m rugslag, een persoonlijk record van bijna 1,5 seconden. Later op de 100 meter wisselslag verbeterde zij haar record met ruim 0,5 seconden en op de 100 meter rugslag zwom zij ruim 3,5 seconden sneller. Tijdens de afsluitende estafette zwom zij op de 50 meter vrijeslag officieus 0.30.25. Dit zou een persoonlijk en clubrecord betekenen en daarnaast een limiet voor de Nationale Sprint Kampioenschappen.

Mari van Pelt zwom tijdens deze wedstrijd ook 2 persoonlijke records. Ondanks het feit dat hij al 2 basketbalwedstrijden gespeeld had, wist hij ook in het zwemmen zich zelf te verbeteren. Op de 100 meter schoolslag verbeterde hij zijn record al met bijna 4 seconden. Later wist Mari op de 100 meter vrijeslag zichzelf nogmaals te overtreffen. Mari zwom ruim 8 seconden sneller dan zijn beste tijd.

Andere goede prestaties kwamen op naam van Marianne van Berchum, Jan van den Heuvel, Bart Schouten, Jelle Ippel en Kim Wijnja.