Opgericht op 20 mei 1968
 

Modderzwemmers in Stadskanaal

Middelburg/Stadskanaal, 28/29 augustus 2004 ? De open water wedstrijd in het Wildervankkanaal in Stadskanaal trok afgelopen weekeinde veel deelnemers. De zwemmers, waaronder open water zwemmer Ben Dersigni van De Biesboschzwemmers uit Werkendam, hadden het niet makkelijk. Door de overvloedige regenval van de afgelopen tijd zweeft er meer modder en troep door het water in het afwateringskanaal. Het vuile slib was goed te zien op de lichamen van de zwemmers. Ook was het water kouder dan sommigen hadden gedacht. Enkelen raakten onderkoeld.

Dersigni werd op de twee kilometer vrije slag heren/jeugd vijfde op ??n minuut en 49 seconden achter winnaar Sebastiaan Reijnen van zwemvereniging ?t Y-mere uit Amsterdam.
Een dag eerder veroverde clubgenoot Sander van Elburg dezelfde klassering op de ??n kilometer vrije slag jongens junioren 3+4. Hij deed dit in Middelburg in het kanaal door Walcheren. In de top van het nationale junioren klassement zakte de Nieuwendijker van de derde naar de vierde plaats en hij zal in de laatste twee open water weekeinden boven zichzelf uit moeten stijgen om landelijk bovenin te kunnen blijven meestrijden om de prijzen.
In het brakke water van het kanaal ging ook Sleeuwijker Ben Dersigni weer van start en was er een elfde plaats in de einduitslag bij de twee kilometer vrije slag heren/jeugd.