Opgericht op 20 mei 1968
 

KNZB zilver voor Theodora de Kooter

Tijdens de Altena Nieuws Cup op zaterdag 15 februari 2003 hebben Theodora de Kooter en Robin Iking hun prestatiemedaille 2002 in ontvangst mogen nemen. De prestatiemedaille worden ieder jaar door de KNZB ter beschikking gesteld voor zwemmers die een goede prestatie neerzetten.

Theodora de Kooter kreeg haar medaille voor het open water seizoen. Zij kwam toen nog uit voor de Biesboschzwemmers en wist de zilveren medaille bij elkaar te zwemmen. Voor de zilveren kleur moest ze voldoen aan de eis van gemiddeld 270.0 punten per kilometer en in de top 10. Zij voldeed ruimschoots aan beide eisen met een 6e plaats in het klassement en ruim 274 punten per kilometer. Zij is waarschijnlijk de eerste Biesboschzwemmer die een zilveren medaille in ontvangst mocht nemen, zeker in het open water zwemmen.

Voor Robin Iking was het zijn eerste prestatiemedaille. Robin is geboren in 1992 en laat in Brabant al van zich spreken met goede klasseringen. Voor Robin was de eis bij eerste 10 van de jeugdranglijsten of bij de nummers 11 tot en met 25 op de samengestelde eisen. De kleur die hierbij hoort is brons.

Beide zwemmers komen uit voor SG Altena en zijn momenteel druk bezig met hun voorbereidingen op de diverse wedstrijden. Over een jaar zullen we weten welke zwemmers in aanmerking voor een prestatiemedaille.