Opgericht op 20 mei 1968
 

Prestaties goed voor zilveren bondsmedaille

Het laatste weekeinde van het langebaanseizoen zit er op voor de Biesboschzwemmers. De laatste twee wedstrijden werden gezwommen in Tilburg en in Roermond. Ondanks de slechte weersvoorspellingen hadden beide organisaties een mooie dag.

Zaterdag stond Tilburg op de kalender. Benny Dersigni nam deel aan de 3 kilometer vrijeslag senioren heren. Benny Dersigni wist zijn stijgende lijn voort te zetten en eindigde als dertiende in een tijd die net onder de veertig minuten lag.

Theodora de Kooter startte op de 3 kilometer vrijeslag dames senioren. Zij wist lang in de kopgroep mee te zwemmen, maar moest op den duur toch haar meerdere erkennen in Etta van der Weijden en Denise de Riet, beide van MNC Dordrecht. Zij finishte in een tijd die ook net onder de veertig minuten lag.

Sander van Elburg nam in Trilburg deel aan de kilometer vrijeslag junioren 2 en 3. Hij wist als veertiende te eindigen in een goede eindtijd.

Zondag werd de allerlaatste wedstrijd van dit langebaanseizoen gezwommen. Benny Dersigni en Theodora de Kooter waren ook weer van de partij. Beide zwemmers namen deel aan de 2 kilometer vrijeslag voor de respectievelijk heren en dames senioren.

Het blijkt dat Benny Dersigni aan het einde van het seizoen pas in vorm komt, want ook vandaag liet hij zien dag hij er is. Hij finishte helaas als drie?ntwintigste, maar zijn eindtijd was zeer goed.

Theodora de Kooter liet zien dat het seizoen een wedstrijd te lang was. Wist zij de dag ervoor nog mee te gaan met de allersnelste, vandaag moest zij ze bij de start al laten gaan. Ook de rest van de wedstrijd had ze het erg zwaar. Zij wist wel als eerste van Brabant te finishen. Door deze winst wist zij zich zeker van de overwinning in het Brabant-Limburg klassement. Haar zeer sterke tegenstander Patricia Brooymans van SBC 2000 uit Breda wist alle wedstrijden een zeer goede tegenstand te bieden, maar moest toch toegeven op de laatste wedstrijd.

In het nationale klassement deden de Biesboschzwemmers het ook niet slecht. Benny Dersigni wist het klassement van 22 tellende kilometers vol te zwemmen en behaalde gemiddeld 240 punten. Wat een goede prestatie is. Theodora de Kooter wist haar prestatie van twee jaar eerder te verbeteren en wist als zesde te finishen in het nationale klassement. Ook wist zij, de voor haar belangrijke, zilveren prestatiemedaille te winnen. Deze medaille krijg je als je bij de beste tien van Nederland weet te eindigen en een gemiddelde haalt dat hoger is dan 270 punten.

%d bloggers liken dit: