Brons voor Robin Iking tijdens jaargangswedstrijden

Tijdens de jaargangswedstrijden 2002 in Leiden, een wedstrijd waarin de beste jeugdzwemmers van Nederland het tegen elkaar opnemen, heeft Robin Iking van de Biesboschzwemmers uit Werkendam bij de 10-jarigen een uitstekende prestatie neegezet. Het Arkelse talent mocht deze wedstrijd, die verdeeld was over 2 dagen, 4 keer aan de start verschijnen. De eerste dag wist hij op zijn favoriete 100m rugslag in een uitstekende tijd van 1.27.66 naar een prachtige derde plaats te zwemmen. Hij wist zijn tijd met bijna 3 sec. te verbeteren. Ook op de vrijeslag liet hij zien dat hij bij de beste zwemmers van Nederland behoort. Hierop werd hij 8e in een fraai persoonlijk record van 1.18.70.

De tweede dag stonden de 100m schoolslag en 100m wisselslag voor Robin op het programma. Ook hier wist hij uitstekend te zwemmen met op beide afstanden een dik pr. De 100m schoolslag werd na een fantastische eindsprint afgelegd in 1.37.73, wat uiteindelijk een 7e plaats opleverde. Op de 100m wisselslag wist Robin zich na een iets te voorzichtige opening op de vlinderslag goed terug te vechten. Hij kwam op het eind minder dan een seconde te kort voor nog een medaille, maar zijn tijd was van uitzonderlijke klasse: 1.26.82, een verbetering van ruim 3 sec.!. Het leverde hem een mooie vijfde plaats op.

Ook Giel van Dijk mocht de tweede dag aan de start verschijnen. Hij zwom in de categorie 11-jarigen de 100 m vrijeslag in een goed opgebouwde race naar een goede vierde plaats. Tot de 75m ging hij goed met zijn concurrenten mee, maar kwam op de laatste baan net iets te kort voor een medaille. Zijn tijd was wel goed en lag met 1.10.63 maar een fractie boven zijn pr.