Incourant clubrecord voor Theodora de Kooter

Tilburg, zondag 2 december 2001 – Tijdens limietwedstrijden in het Tilburgse zwembad De Drieburgt heeft Theodora de Kooter op de 300 meter wisselslag het incourante clubrecord bij zowel de meisjes onder de zeventien jaar als bij de dames verbeterd. De Biesboschzwemster finishte als eerste in een eindtijd van 4.00.37 Het oude clubrecord bij de dames stond op naam van haar zus Francijna de Kooter. Zij verbeterde eveneens haar persoonlijk record op deze afstand en werd tweede.

Bij de heren wist Benny Dersigni zijn persoonlijk record met ruim vijf seconden te verbeteren. Een vierde plaats in de eindrangschikking bleek het hoogst haalbare.

De 300 meter wisselslag is een incourante afstand die enkel in de periode november/december op het wedstrijdprogramma staat en maakt onderdeel uit van het nationale lange afstand wintercircuit. Op regionale, nationale -en internationale kampioenschappen worden de 100, 200 en 400 meter wisselslag tot de officiële wedstrijdafstanden gerekend.