Opgericht op 20 mei 1968
 

Jeugdploeg Biesboschzwemmers zeer sterk in Eindhoven

Tijdens de Kring Speedoclubmeet-wedstrijd, een ploegenwedstrijd voor kinderen van 8 t/m 11 jaar is door de ploeg van de Bieboschzwemmers uit Werkendam zeer sterk gezwommen. De wedstrijd vond plaats in de Tongelreep in Eindhoven, bij de PSV-kweekvijver bij uitstek. In totaal deden 14 verenigingen mee. In elke provincie wordt zon wedstrijd georganiseerd en de winnaars van elke provincie zwemmen later in het seizoen tegen elkaar om uit te maken wie de sterkste jeugdploeg van Nederland is.

De sfeer zat er vanaf het begin goed in en dat resulteerde gelijk in een keurige derde plaats voor Remon van Dijk, Ellen van der Nat, Stephanie van Drunen en Jan van den Heuvel op de estafette 4 x 50m vrijeslag. Remon wist als startzwemmer naar een prachtige 33.0 te zwemmen en dat betekende zijn derde Brabantse limiet voor dit seizoen.

De allerjongste jeugd liet zien dat er veel talent bij de biesboschzwemmers aanwezig is. Marcha Admiraal verbaasde iedereen door 3 keer zeer goed te zwemmen, vooral de 50m borstcrawl was goed met een tijd van 42.3.Ook Marianne van Berchum en Nadia van Dijk deden het goed. Marianne behaalde een 2e plaats en zwom een PR (persoonlijk record), terwijl Nadia twee PRs liet noteren.

Bij de jongens was Robin Iking ons “goud”-haantje. Hij wist 3 keer met ruime voorsprong eerste te worden.

Bij de oudste jongens was vooral Mari van Pelt in goede vorm. Hij was erg gebrandt om een limiet te halen voor de Brabantse kampioenschappen. Met een verbetering van ruim 7 sec. van de 100m wisselslag lukte dit hem dan ook!

Remon van Dijk, nog maar een half jaartje lid, liet op 100m vrijeslag zien dat ze in Brabant voor hem op moeten passen. In zijn eerste “100-vrij”race zwom hij gelijk een tijd van 1.18.82 en dat was goed voor een 2e plaats en alweer een brabants limiet.

Giel van Dijk had het niet makkelijk deze middag. Hij zwemt in een zeer sterke jaargang met 3 zwemmers die mee zwemmen in top tien van Nederland. Giel liet zich niet zomaar kennen en met een mooie 2e plaats op de 100m vrijeslag, in een nieuw Clubrecord van 1.12.93 en 4e plaats op 100m wisselslag kan hij terug kijken op een goede wedstrijd. Ook zwom hij nog mee in de estafetteploeg 4x50m wisselslag die keurig 2e werd achter de ploeg uit Deurne, DZT62. De estafetteploeg bestond verder uit Remon van Dijk, Mari van Pelt en Jan vd Heuvel.

De “dames” Stephanie van Drunen, Lesley Pak, Jade Alderkamp en Carin van Berchum zwommen allemaal 1 of 2 keer onder hun beste tijden. Stephanie en Jade zwommen samen met Nina van Dijk en Ellen v.d. Nat de 4x50m wisselslag. In een sterk deelnemersveld wisten ze netjes te presteren.

Marco Barneveld had een supermiddag met 3 fraaie PRs op de 100m vrijeslag, 50m schoolslag en 100m wisselslag. Door een goede trainingsinzet weet hij steeds dichter bij zijn concurrenten te komen. Albert Oomen en Anne de Jager completeerden de ploeg. Albert zwom een goede vlinderslag terwijl Anne het keurig deed op de vrijeslag.

Toen de wedstrijd klaar was, konden de zwemmers haast niet wachten op de einduitslag. Het bleek dat de Biesboschzwemmers het uitstekend hadden gedaan want ze waren 3e geworden. PSV uit Eindhoven werd 1e en DZT62 uit Deurne wist beslag te leggen op de 2e plaats.

Gelijk met de wedstrijd in Eindhoven werd er ook een wedstrijd in Uden gehouden. Hier werd Zeester-Meerval eerste en die hadden het zelfs nog beter gedaan dan PSV.

De zwemmers, trainers en ouders (die met een grote groep waren meegereisd) konden zeer tevreden weer richting Werkendam vertrekken.