Opgericht op 20 mei 1968
 

Harry Cornet twee keer Nederlands Kampioen

ZATERDAG 8 SEPTEMBER 2001, TILBURG

Het laatste weekeinde van het langebaanseizoen begon in Tilburg. Deze wedstrijd telde niet mee voor het landelijke klassement waardoor de deelname nogal tegenviel. Aan Brabantse deelnemers hoefde de organisatie niet te twijfelen, want voor de Brabant-Limburg beker telde de wedstrijd wel mee.

Harry Cornet en Dirk de Kooter ging als eerste het koude water van het Wilhelminakanaal in. Zij gingen beide van start op de kilometer schoolslag masters 25+. Harry wist zijn winstlijn voort te zetten en wist eerste te worden van alle deelnemers in een goede tijd. Dirk wist zijn stijgende lijn ook vast te houden en zwom eveneens een goede eindtijd.

Ilse Admiraal zou weer twee keer van start gaan. Als eerste ging ze van start op de 500 meter schoolslag voor meisjes onder de 15 jaar. Ze wist hier netjes tweede te worden. Vervolgens ging ze van start op de 1500 meter vrijeslag voor de meisjes onder de 15 jaar. Hier kon ze goed met de snelste zwemmers meekomen en ze werd uiteindelijk derde. Haar moeder Ellie ging van start op de kilometer vrijeslag voor de masters 35+. Ze eindigde in een zeer goede eindtijd.

Francijna de Kooter ging van start op de kilometer vrijeslag dames. Onverwachts wist ze naar de derde plaats te zwemmen in een goede tijd. Zij wist op deze manier haar tweede plaats in het Brabant-Limburg veilig te stellen. Haar jongere zusje Theodora ging even later van start op de drie kilometer vrijeslag voor de dames. Na een trage start kon ze toch nog een versnelling maken en wist zich op die manier naar de derde plaats te zwemmen. Ze eindigde als eerste van Brabant waardoor ze zeker werd van een tweede plaats in het Brabant-Limburg klassement.

Nina van Dijk deed mee aan de 500 meter vrijeslag voor de meisjes onder de 11 jaar. Ze eindigde in een mooie eindtijd.

Tenslotte deed Arjon de Bok mee aan de kilometer vrijeslag masters heren 25+. Hij kon jammer genoeg niet in zijn ritme komen en eindigde in een teleurstellende eindtijd.

ZONDAG 9 SEPTEMBER 2001, ROERMOND

Zondag werd de allerlaatste wedstrijd gezwommen in Roermond. Was het zaterdags nog een prachtige dag geweest, zondag viel de regen met bakken uit de lucht. De watertemperatuur was zelfs warmer dan de boventemperatuur.

Harry Cornet en Dirk de Kooter namen beide weer deel aan de kilometer schoolslag voor de masters. Harry wist hier als tweede te eindigen, maar zijn tijd en plaats waren goed genoeg om zich Nederlands Kampioen 30+ te mogen noemen en ook nog Brabants-Limburgs kampioen te worden. Dirk wist ook vandaag weer naar een goede eindtijd te zwemmen.

Nina van Dijk was ook weer van de partij op de 500 meter vrijeslag meisjes onder de 11 jaar. Zij wist ondanks de sterke stroming en het koude weer naar een mooie vierde plaats te zwemmen in een zeer goede eindtijd, wat haar onverwachts ook nog een mooie beker opleverde. In het Brabant-Limburg klassement wist ze zo tweede te worden.

Ilse Admiraal startte ook vandaag weer twee keer. Als eerste ging ze van start op de kilometer vrijeslag meisjes onder de 15 jaar. Ze wist hier derde te worden. Op de twee kilometer vrijeslag bij de dames wist ze zich in de top tien te zwemmen. Wat voor haar leeftijd een uitstekende prestatie is. Francijna de Kooter nam ook deel aan deze afstand en wist zich ook naar een zeer verdienstelijke elfde plaats te zwemmen, in een mooie eindtijd.

Arjon de Bok en Harry Cornet namen vervolgens deel aan de kilometer vrijeslag masters. Opnieuw wist Harry zijn talent te bewijzen, ondanks een blessure. Hij werd eerste in de leeftijdscategorie 25+ en wist op deze manier voor de tweede keer Nederlands Kampioen en Kampioen van Brabant en Limburg te worden. Arjon de Bok moest opnieuw toegeven dat hij een minder goed seizoen achter de rug heeft. Hij werd helaas vijfde in het Brabant-Limburg klassement.

Ellie Admiraal nam deel aan de kilometer vrijeslag masters 35+. Ze wist te eindigen in een goede eindtijd.

Het langebaanseizoen zit er op en als we de balans op gaan maken, mogen De Biesboschzwemmers niet klagen. Harry Cornet wist twee keer Nederlands Kampioen en Kampioen van Brabant en Limburg te worden. Ilse Admiraal werd derde van Nederland op de 500 meter schoolslag meisjes onder de 15 jaar. Op dezelfde afstand wist ze wel als eerste van Brabant en Limburg te eindigen. Op de kilometer vrijeslag meisjes onder de 15 jaar werd ze in Nederland vierde en in Brabant wel eerste. Francijna de Kooter werd op de kilometer vrijeslag voor de dames tweede in het Brabant-Limburg klassement. Haar zusje Theodora werd tweede in het klassement van de dames op de twee kilometer van Brabant en Limburg. In het Nederlandse klassement wist ze achtste te worden. Nina van Dijk wist ook tweede te worden op de 500 meter vrijeslag meisjes onder de 11 jaar. Ellie Admiraal werd onverwachts derde op de kilometer vrijeslag masters in de categorie 35+. Dirk de Kooter en Arjon de Bok vielen helaas net buiten de prijzen. In het landelijke verenigingsklassement wisten de dames van de Biesboschzwemmers, bestaande uit Theodora en Francijna de Kooter, Ilse Admiraal en Jenette Tolhoek, derde te worden. In het Brabant-Limburg klassement werden ze tweede, hier deed ook Nina van Dijk mee voor de punten.