Biesboschzwemmers winnen eigen wedstrijd

[b]Gorinchem, 9 februari 2013 – Sinds 2004 organiseren de Biesboschzwemmers de BiesBosch Trofee. In de voorgaande negen edities wisten de Werkendammers in 2010 de beker op te eisen. Dit jaar was er tegenstand uit Oosterhout, Aalburg, Almkerk, Gorinchem en Noordwijk, maar zij konden niet voorkomen dat de 22 Biesboschzwemmers de wisselbeker mee naar huis namen. Er werden 20 persoonlijke records gezwommen en 35 limieten voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Met 13 gouden, 9 zilveren en 8 bronzen medailles waren de Werkendammers goed op dreef.[/b]

Lukas Schmidt, Leendert Paans, Sanne van de Pol en Thomas Zielhorst wisten allen twee gouden medailles te winnen. Leendert zwom op de 100 vrije slag zijn beste tijd aan flarden en mag nu op de ‘Brabantse’ zijn kunsten op deze afstand tonen. Harry Cornet was de laatste die een gouden medaille haalde en daarnaast haalde hij ook nog een zilveren medaille.

Marcha Admiraal, Jade Groeneveld, Simon Schmidt en Chantal Paans haalden ook meerdere medailles. De eerste drie zwemmers behaalden alleen maar zilveren medailles. Marcha , Jade en Simon zwommen op twee afstanden naar de tweede plaats. Chantal wist op haar beide afstanden brons te halen. Op de 100 vrije slag zwom ze binnen de 70 seconden en mag ze net als Leendert op de ‘Brabantse’ deze afstand ook zwemmen.

Marjo Goelema, Julia Verhoeven, Xander Korsman, Erik Drewes, Anne Ippel en Kim Wijnja haalden ook nog medailles. Marjo en Julia waren de beste op de 100 schoolslag in hun leeftijdscategorie en Xander haalde in zijn leeftijd een bronzen medaille op deze slag en afstand. Voor Erik was er ook een bronzen medaille, alleen hij haalde deze op de 100 vlinderslag. Anne verraste zichzelf met de limiet op de 100 vrije slag en daarnaast kreeg ze ook nog een bronzen medaille omgehangen. Kim was net als Anne verrast maar niet om een limiet, maar vanwege het brons op de 100 vlinderslag bij de dames.

De laatste medailles werden door de estafetteploegen gehaald. De 10 x 50 vrije slag estafette ploeg was de beste net als de meisjesploeg (Sanne, Chantal, Anne en Jade) op de 4 x 50 vrije slag. De laatste medaille was voor de jongens (Simon, Xander, Tom en Thomas ) op de 4 x 50 vrije slag, zij haalden een keurige derde plaats.

De wedstrijd sluit af met een strijd tussen de beste zes dames en heren op de 100 wisselslag. Voor de Werkendammers kwamen zowel bij heren als de dames drie zwemmers aan de start. Bij de dames wist Marcha naar het zilver te zwemmen, terwijl Harry dit bij de heren deed. Lukas wist achter Harry beslag te leggen op de derde plaats.

Na een kleine drie uur wedstrijd kregen de Werkendammers de wisselbeker en over een jaar zullen ze er alles doen om de beker opnieuw mee naar huis te mogen nemen. Over een maand wordt in Gorinchem de vierde wedstrijd van de zwemcompetitie gezwommen en er lijkt een kans te bestaan dat de Biesboschzwemmers volgend seizoen mogelijk een niveau hoger hun kunsten mogen gaan vertonen.