Bc-cursus

Na het succes van vorig jaar is besloten om ook in de zomer van 2018 weer een borstcrawlcursus te organiseren.

Heb je een triatlon op je “bucket-list” staan, maar wil het niet lukken met die borstcrawl? Of wil je gewoon sneller vooruitkomen in het water? Dan is de borstcrawlcursus van De Biesboschzwemmers misschien wel de oplossing.

In samenwerking met zwembad Werkina worden vanaf 8 mei tot en met 21 augustus, 15 lessen gegeven van één uur. De lessen vinden plaats elke dinsdagavond van 19:30 tot 20:30.

Tijdens de borstcrawlcursus leer je alles over de techniek van de borstcrawl. Elke week volg je een les van 60 minuten waarin alle facetten van de borstcrawl worden uitgelegd, gedemonstreerd en geoefend door middel van verschillende oefeningen. Zo wordt er gewerkt aan de ligging in het water, de beenslag, de ademhaling en de armtechniek. Maar ook aan bijvoorbeeld de timing van het armritme, de glij- en de uitduwfase.

De cursus wordt gegeven in groepsverband van maximaal 16 deelnemers. Na afloop weet je niet alleen hoe de borstcrawl gezwommen moet worden, maar weet je ook wat jij goed en fout doet en hoe je jezelf verder kan verbeteren.

Voor wie?
Deelnemers dienen minimaal een A-diploma te hebben en ouder te zijn dan 16 jaar. Ben je jonger dan kun je 4 keer gratis meetrainen met De Biesboschzwemmers op maandag- en donderdagavond.

Ook de geoefende borstcrawl zwemmer blijkt veel aan de cursus te hebben. Je leert namelijk stap voor stap alles over de borstcrawltechniek. Wist je bijvoorbeeld dat de helft van de zwemsnelheid wordt bepaald door de juiste techniek.

Benodigdheden voor de cursus

  • Passende zwemkleding (geen bikini of een beachshort dit zwemt niet prettig)
  • Zwembril (prettig voor de ogen en je kunt meekijken onderwater bij de techniek uitleg)
  • Zoomers, dit zijn korte zwemvliezen en worden gebruikt voor het trainen van de beenslag.
  • Zwemplank en pullbuoy (=beendrijver) kun je lenen tijdens de cursus van De Biesboschzwemmers.

Tarief
15 weekse cursus € 130,00 (incl. toegang tot het zwembad)

Informatie avond
Op donderdag 26 april is er een informatie avond in het clubgebouw van De Biesboschzwemmers op het terrein van Zwembad Werkina. Aanvang is om 20.00 uur

Inschrijven
De inschrijving voor de borstcrawlcursus, doe je hier.

Geef een reactie