Opgericht op 20 mei 1968
 

Bc-cursus

Heb je een triatlon op je “bucket-list” staan, maar wil het niet lukken met die borstcrawl? Of wil je gewoon sneller vooruitkomen in het water? Dan is de borstcrawlcursus van De Biesboschzwemmers misschien wel de oplossing. In samenwerking met zwembad Werkina worden vanaf 5 juni, 10 lessen gegeven van één uur.

De lessen vinden plaats elke woensdagavond van 19:30 tot 20:30. Tijdens de borstcrawlcursus leer je alles over de techniek van de borstcrawl. Elke week volg je een les van 60 minuten waarin alle facetten van de borstcrawl worden uitgelegd, gedemonstreerd en geoefend door middel van verschillende oefeningen. Zo wordt er gewerkt aan de ligging in het water, de beenslag, de ademhaling en de armtechniek. Maar ook aan bijvoorbeeld de timing van het armritme, de glij- en de uitduwfase.

De cursus wordt gegeven in groepsverband van maximaal 8 deelnemers. We hebben ruimte en trainers voor 2 groepen, dus maximaal 16 deelnemers voor de gehele cursus.

Aan het eind van de zomer weet je niet alleen hoe de borstcrawl gezwommen moet worden, maar weet je ook wat jij goed en fout doet en hoe je jezelf verder kan verbeteren.

Voor wie?
Deelnemers dienen minimaal een A-diploma te hebben en ouder te zijn dan 16 jaar. Ben je jonger dan kun je 4 keer gratis meetrainen met De Biesboschzwemmers op maandag- en donderdagavond en eventueel lid worden als je het leuk vindt.

Ook de geoefende borstcrawl zwemmer blijkt veel aan de cursus te hebben. Je leert namelijk stap voor stap alles over de borstcrawltechniek. Wist je bijvoorbeeld dat de helft van de zwemsnelheid wordt bepaald door de juiste techniek. Heb je vorig jaar meegedaan en wil je je techniek verder verbeteren? Iedereen is van harte welkom.

Benodigdheden voor de cursus

  • Passende zwemkleding (geen bikini of een beachshort dit zwemt niet prettig)
  • Zwembril (prettig voor de ogen en je kunt meekijken onderwater bij de techniek
    uitleg)
  • Zoomers, dit zijn korte zwemvliezen en worden gebruikt voor het trainen van
    de beenslag.
  • Zwemplank en pullbuoy (=beendrijver) kun je tijdens de cursus lenen van De
    Biesboschzwemmers.

Tarief: 10 weekse cursus € 120,00 (incl. toegang tot het zwembad)

Inschrijven
De inschrijving voor de borstcrawlcursus, doe je hier.