Visser en De Kooter in de prijzen

Hoek, 1 juli 2023 – De eerste van vier wedstrijden in Zeeland werd gehouden in de Marina Beach Braakmankreek. Voor de 36e keer organiseerde Stichting Open Water Zwemmen Zeeuwsch-Vlaanderen de wedstrijd. Namens de Biesboschzwemmers kwamen Ingmar Visser en Lars de Kooter aan de start.

De dag begon met de 1000m schoolslag en zowel Lars als Ingmar stonden ingeschreven voor dit nummer. Helaas kon Ingmar niet op tijd aanwezig zijn door problemen met het vervoer en dus kon hij zich niet meten met de masters in zijn categorie. Lars startte goed tussen twee senioren zwemmers in, maar moest hen al snel laten gaan. Lars had moeite de boeien te vinden door de lichte kleur tegen de grijze wolken. Uiteindelijk werd hij ruimschoots eerste in zijn categorie.

Aan het einde van de dag kwamen Ingmar en Lars opnieuw aan de start. Deze keer kon Lars goed het eerste stuk met dezelfde senioren meezwemmen, maar hij merkte toch dat hij nog te weinig in het open water heeft gezwommen om het vol te houden. Als jongste deelnemer werd hij opnieuw derde overal en eerste in zijn categorie. Ingmar zwom een keurige race en lag even vierde achter Lars in de race. Op de finish tikte Ingmar ruim zeven seconden na de nummer vier aan, maar was hij wel derde bij de senioren.

Morgen komt Lars in Sluis aan de start op dezelfde afstanden. Op de 2 kilometer komt hij de winnaar van vandaag opnieuw tegen en op de kilometer lijkt Lars de snelste zwemmer te zijn.