De Biesboschzwemmers (teamBBZ)

Opgericht op 20 mei 1968
 

Drie keer winst tijdens BK Masters

Kortrijk (BEL), 15 juni 2024 – In Kortrijk worden de Belgische Kampioenschappen Masters Lange baan 2024 gehouden. Henri en Anne-Marie Verschoor-Vos komen daar namen de Biesboschzwemmers aan de start en de eerste dag wisten zij drie keer als eerste in hun categorie aan te tikken en één keer als tweede.

Anne-Marie startte tijdens de middag op de 50 en 200m vrije slag. Op beide onderdelen was ze de snelste in haar categorie. Haar tijd op de 200 meter was 0,01 seconden sneller dan begin mei in Eindhoven en daarmee verbeterde ze haar eigen clubrecord.

Henri kwam drie keer aan de start, namelijk op de 50 en 200m rugslag en de 50m vrije slag. Op de 200m rugslag was hij de snelste en verbeterde hij zijn tijd met ruim drie seconden. Daarvoor had hij op de rugslag zich met ruim een tiende van een seconde verbeterde en tikte hij als tweede aan. Alleen op de vrije slag sprint was hij niet sneller dan zijn beste tijd en bleef hij ook naast het podium.

Morgen komen ze allebei weer op het startblok. Zowel Henri als Anne-Marie zwemt dan 50m vlinderslag en 100m vrije slag.

Koud begin open water seizoen

Bodegraven, 15 juni 2024 – De eerste open water wedstrijd voor de Biesboschzwemmers was in de Oude Rijn in Bodegraven. Ingmar Visser en Lars de Kooter kwamen beide twee keer aan de start. Ze startte allebei op de 1000m en 2,5km schoolslag en met drie keer winst was het een succesvolle dag.

Bij Fort Wierickerschans gingen de zwemmers te water en zwommen dan naar het centrum van Bodegraven. In een veld van 8 heren wist Lars de Kooter als derde te finishen, maar als eerste in zijn categorie. Ongeveer anderhalve minuut later kwam Ingmar aan de finish als derde bij de senioren. Beide hadden het onderweg koud gehad en na de race hadden ze tijd nodig om weer op temperatuur te komen.

In de middag sprongen beide toch weer te water en nu voor de 1000m schoolslag. Lars kwam bij de junioren aan de start en nam het initiatief vanaf de start en hij kwam als eerste bij de finish. Over zijn tijd was hij dik tevreden. Ingmar zwom bij de masters en eindigde als tweede overall, maar als eerste bij de 40-plussers al was het verschil minder dan een seconde.

Morgen komt Ingmar in Leiden aan de start op de 1000m school- en vrije slag. Het is te hopen dat de watertemperatuur dan hoger is.

Uotslag Open Water Bodegraven 2024

Vier goud voor Femke van den Oven

Oosterhout, 8 en 9 juni 2024 – In Oosterhout werden de Brabantse Minioren Finales 2024 (BMF2024) gehouden. Dit zijn de Brabantse Kampioenschappen voor zwemmers onder 12 jaar. De Biesboschzwemmers waren met zeven zwemmers aanwezig en zij wisten 21 persoonlijke records te zwemmen en daarnaast gingen er vijf medailles mee naar huis.

Femke van den Oven en Marley Spijker hadden allebei een druk programma. Ze kwamen op zes onderdelen aan de start. Femke wist op vijf nummers een medaille te ‘scoren’. Femke liet zich niet voorbij zwemmen op de 100 en 200m vrije slag, 100 vlinderslag en 200m wisselslag. Op de 100m rugslag was er maar één zwemster sneller dan Femke. Op de 200m ‘vrij’, 100 rugslag en 200m wisselslag zwom ze persoonlijke records. Op de 50m vlinderslag tijdens de 200m wisselslag verpulverde ze zelfs haar beste tijd. Marley behaalde haar beste klassering op de 100 en 200m vrije slag en 100m vlinderslag door elfde te worden. Zij wist zes persoonlijke records te zwemmen en de grootste was op de 200m wisselslag. Ze zwom bijna zes seconden sneller dan ooit.

Danée Klop en Ise Vink waren de andere meisjes die mee mochten doen. Zij komen allebei uit in de jongste categorie. Danée wist op zowel de 50m schoolslag als de 100m wisselslag nieuwe toptijden te zwemmen. Ise startte op dezelfde nummers en ook nog de 50m vlinder- en vrije slag en op alle nummers was ze sneller dan ooit. Ise was de jongste deelneemster in Oosterhout. De meeste zwemsters zijn zelfs twee jaar ouder.

Bij de jongens kwamen Jesse Drewes, Michael van den Bogerd en Björn Hoogerwerf aan de start. Jesse had de pech op de 100m rugslag gediskwalificeerd te worden, maar hij wist op de 200m wisselslag zich ruim te verbeteren. Net als Femke, opende hij op de vlinderslag met een persoonlijk record. Michael en Björn zwommen 50m schoolslag en waren sneller dan ooit en voor Björn was er ook een persoonlijk record op de 50m vrije slag.

Alle zwemmers kunnen terugkijken op een mooi kampioenschap met voor iedereen nieuwe toptijden. Femke komt eind juni in Dordrecht weer aan de start, maar dan heeft ze concurrentie uit heel Nederland. Ze mag dan deelnemen aan de officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor zwemmers onder 12 jaar.

Uitslag Brabantse Minioren Finales

Winst voor Lisman en Verschoor in Giessenburg

Giessenburg, 8 juni 2024 – In en rond zwembad De Doetse Kom werd voor de derde keer de Doetse Kom Triathlon gehouden. De eerste twee edities wisten leden van de Biesboschzwemmers de winst te pakken. Harry Cornet en Robin Iking waren hiervoor verantwoordelijk. Ook bij de derde editie stonden er Biesboschzwemmers op het podium.

Er kwamen drie categorieën aan de start. De individuele en teams zwommen 500m, gingen daarna 20km fietsen en ze sloten af met 5km hardlopen. In de individuele kwam Erik Huisman aan de start en in het gecombineerde klassement van de beide groepen wist hij 26e te worden. Erik had voor de triathlon één uur 20 minuten en 19 seconden nodig. Bij de teams maakte Thomas Verschoor onderdeel uit van TTT-team. Samen met Timme Schep en Thijs Bok waren zij de snelste met een eindtijd van één uur 3 minuten en 32 seconden. Dit was zeven seconden sneller dan nummer twee en bijna 6 minuten voor het derde team.

Bij de kids triathlon werd er 150m gezwommen, 4km gefietst en 1,2km gelopen. Er kwamen 35 kinderen aan de start en bij de meisjes wist Anne Lisman de winst te pakken. Anne kwam na 24 minuten en 40 seconden over de finish. Ze hoefde maar vier jongens voor te laten gaan. Het volgende meisje deed er twee minuten langer over.

Alle deelnemers waren een stuk sneller dan een jaar geleden toen ze ook op dezelfde onderdelen meededen.

Eind juni komt Erik weer aan de start van een triathlon. Hij doet dan mee aan de crosstriathlon bij Gasselte. Hier heeft hij al vaker aan deelgenomen.

Iking debuteert op 1/2 triathlon

Terheijden, 9 juni 2024 – Na sprint en kwarttriathlon’s had Robin Iking zich ingeschreven voor de 1/2 triathlon in Terheijden. Dit hield in 2,5km zwemmen, 80km fietsen en 20km lopen. De start was rond half 9 en bijna vijf uur later kwam Robin door de finish als 48e overall en 46e man.

In De Mark bij de accommodatie van roeivereniging Breda gingen de deelnemers het water in en na 41 minuten en 41 seconden had Robin het zwemmen achter de rug, waarna hij aan de 6 ronden van het fietsen kon beginnen. Voor het fietsen had Robin bijna twee en een half uur nodig en dit betekende dat hij ruim drie uur en een kwartier na de start kon wisselen naar zijn loopschoenen. De 20km bestond uit vier rondes van 5km en Robin wist het lopen in ruim anderhalf uur af te leggen. Na vier uur 58 minuten en 16 seconden wist Robin over de finish lijn te komen.

De volgende triathlon zou in Oss zijn, maar vanwege de brand daar in de buurt is het een run-bike-run geworden. Robin gaat nu 4km lopen, 40km fietsen en als afsluiting 10km lopen.

Drie medailles tweede dag BMF2024

Oosterhout, 9 juni 2024 – De tweede dag van de Brabantse Minioren Finales 2024 in Oosterhout heeft weer mooie resultaten opgeleverd voor de Biesboschzwemmers. De vijf zwemmers wisten allen goede tijden te noteren en daarnaast werden er drie medailles gewonnen. Femke van den Oven was de uitblinker deze dag.

Femke startte, net als Marley Spijker, op de 200m vrije slag, 100m rugslag en als afsluiter hadden de dames de 100m vlinderslag. Op de ‘vrij’ en vlinderslag was Femke de snelste en op de rugslag moest ze genoegen nemen met zilver. De vrije slag en rugslag gingen bij beide meisjes in nieuwe toptijden.

Jesse Drewes was de enige jongen die mee mocht doen tijdens deze tweede dag en hij zwom de 200m wisselslag. Jesse begon heel sterk met een dik persoonlijk record op de vlinderslag en daarna wist hij ook goede tussentijden te noteren. Met een persoonlijk record van bijna zeven seconden mag hij tevreden terug kijken op deze dag.

Danée Klop en Ise Vink kwamen bij de jongste meisjes aan de start. Danée zwom op de 50m schoolslag en 100m wisselslag nieuwe toptijden. Ise zwom ook deze nummers en daarnaast ook nog de 50m vrije slag. Op alle drie de nummers wist ze haar beste tijden te verbeteren.

Na twee dagen zwemmen zijn er vijf medailles behaald, vier goud en één zilver, en daarnaast ook nog 21 persoonlijke records. Voor de meeste zwemmers zit het seizoen er op. Femke zal eind deze maand nog met haar leeftijdsgenoten gaan strijden op het officieuze Nederlands kampioenschap voor minioren.

Voorbeschouwing BMF2024 Dag 2

De tweede dag van de Brabantse Minioren Finales 2024 (BMF2024) begint net als de eerste dag om half negen met inzwemmen. De wedstrijd zal om 9.15 uur beginnen en tegen de middag is de wedstrijd voorbij. Deze tweede dag komen er vijf leden van de Biesboschzwemmers aan de start.

Evenementspagina

Livetiming

Pauze na programma 207

Inzwemmen 8.30 uur

Wedstrijd 9.15 uur

Programma 202 200m vrije slag meisjes minioren 5, startlijst, aanvang ± 9.19 uur

De tweede dag begint met het langste nummer voor de oudste meisjes, de 200m vrije slag. Femke van den Oven en Marley Spijker staan allebei ingeschreven en we zien ze pas terug in de laatste serie. Marley staat als 8e ingeschreven en Femke als derde.

Programma 203 200m wisselslag jongens minioren 5 en 6, startlijst, aanvang ± 9.32 uur

Jesse Drewes komt deze ochtend maar één keer aan de start en dat zal al vroeg in de ochtend zijn. Op de 200m wisselslag staat Jesse als 21e van de 24 zwemmers ingeschreven.

Programma 204 100m wisselslag meisjes minioren 2, 3 en 4, startlijst, aanvang ± 9.44 uur

De jongste meisjes, Danée Klop en Ise Vink, komen allebei op de 100m wisselslag aan de start. Ise staat 20e en Danée als 22e ingeschreven.

Programma 206 100m rugslag meisjes minioren 5, startlijst, aanvang ± 9.58 uur

Op de 100m rugslag zien we opnieuw Femke en Marley, maar deze keer starten ze niet in dezelfde serie. Marley staat als 19e ingeschreven en Femke als derde. Opnieuw dus een kans voor Femke op een medaille.

Programma 208 50m schoolslag meisjes minioren 2, 3 en 4, startlijst, aanvang ± 10.27 uur

Het eerste nummer na de pauze is voor de jongste meisjes en opnieuw zien we Danée en Ise aan de start verschijnen. Ise is als 20e ingeschreven en Danée zien we terug op een 12e plaats.

Programma 210 100m vlinderslag meisjes minioren 5, startlijst, aanvang ± 10.36 uur

Het zwaarste nummer van dit weekend is voor de oudste meisjes de 100m vlinderslag. Van de 24 zwemsters staat Marley als 10e ingeschreven en Femke staat op de eerste plaats van de inschrijflijst met een ruime voorsprong.

Programma 212 50m vrije slag meisjes minioren 2, 3 en 4, startlijst, aanvang ± 10.50 uur

De laatste zwemster die deze BMF2024 aan de start komt, is de jongste zwemster. Ise neemt het op tegen meisjes die één of zelfs twee jaar ouder zijn. Ise staat als 18e ingeschreven.

Deze tweede dag staat Femke drie keer bij de beste drie ingeschreven en op haar favoriete nummer, de 100m vlinderslag, zelfs als snelste. Vorig jaar werden er vier medailles gewonnen door de deelnemers aan de BMF2023. De verdeling was één goud en drie brons. De oogst na de eerste dag is twee keer goud voor Femke.

Tweemaal winst Femke van den Oven

Oosterhout, 8 juni 2024 – In Oosterhout worden net als vorig jaar de Brabantse Minioren Finales gehouden. De organisatie is in handen van De Warande en De Biesboschzwemmers en deze eerste dag waren er zes zwemmers van de Biesboschzwemmers aanwezig. De oogst was twee gouden medailles.

Femke van den Oven wist op twee van haar drie programmanummers naar de winst te zwemmen. Eerst was er de winst op de 200m wisselslag met een voorsprong van ongeveer zeven seconden en aan het einde van de dag was Femke ook op de 100m vrije slag de beste, het verschil was nu minder dan twee tienden van een seconde. Op haar laatste nummer, de 100m schoolslag, werd Femke zesde. In dezelfde categorie kwam ook Marley Spijker aan de start. Zij behaalde haar beste prestatie op de 100m vrije slag door 11e te worden. Op alle nummers was ze wel sneller dan haar inschrijftijd.

Ise Vink kwam vandaag op de 50m vlinderslag aan de start en zij wist ruim een seconde sneller te zwemmen dan haar inschrijftijd.

Naast deze drie meisjes kwamen er ook drie jongens aan de start. Jesse Drewes had de pech dat hij op zijn favoriete nummer, de 100m rugslag, bij een keerpunt te vroeg draaide en dat hij daarvoor gediskwalificeerd werd anders had er een top tien notering zeker ingezeten. Björn Hoogerwerf en Michael van den Bogerd waren de andere twee zwemmers. Björn wist op de 50m school- en vrije slag sneller te zijn dan zijn inschrijftijd en Michael kwam op de 50m schoolslag aan de start en ook hij was sneller dan zijn inschrijftijd.

Morgen is de tweede en laatste dag en dan komen Femke, Marley, Jesse en Ise weer aan de start en daarnaast zien we ook Danée Klop het water induiken. Er lijken opnieuw kansen op medailles te zijn.

Voorbeschouwing BMF2024 Dag 1

Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni worden in Oosterhout de Brabantse Minioren Finales 2024 (BMF2024) gehouden. Samen met De Warande organiseren De Biesboschzwemmers deze wedstrijd. De eerste dag komen er zes zwemmers aan de start.

Evenementspagina

Livetiming

Inzwemmen 8.30 uur

Wedstrijd 9.15 uur

Pauze na programma 107 ± 10.10 uur

Programma 103 200m wisselslag meisjes minioren 5, startlijst, aanvang ± 9.31 uur

De eerste twee Biesboschzwemmers die aan de start komen zijn Marley Spijker en Femke van den Oven. Op basis van de inschrijftijden, tijden die gezwommen zijn tijdens het minioren circuit, staat Femke als 6e ingeschreven en Marley op een 12e plaats.

Programma 105 50m vlinderslag meisjes minioren 2, 3 en 4, startlijst, aanvang ± 9.51 uur

Ise Vink is de jongste deelneemster namens de Biesboschzwemmers en ook op de 50m vlinderslag is ze de jongste. Ise staat als 21e op dit zware nummer voor de jonge zwemmers ingeschreven.

Programma 106 100m rugslag jongens minioren 5 en 6, startlijst, aanvang ± 9.55 uur

Jesse Drewes is één van de drie jongens die deze dag aan de start komen. Jesse heeft te maken met jongens geboren in 2012, hij zelf is geboren in 2013. Op de 100 ‘rug’  is Jesse als 16e ingeschreven.

Programma 107 100m schoolslag meisjes minioren 5, startlijst, aanvang ± 10.02 uur

Het laatste programma voor de pauze komen Femke en Marley voor de tweede keer aan de start. Femke is als de snelste van de twee ingeschreven op een 6e plaats, terwijl Marley op een 14e plaats staat.

Programma 108 50m schoolslag jongens minioren 2, 3 en 4, startlijst, aanvang ± 10.25 uur

Het eerste programma na de pauze en we zien de jongste jongens namens de Biesboschzwemmers aan de start. Björn Hoogwerf en Michael van den Bogerd komen aan de start. Björn staat als 15e ingeschreven en Michael is de nummer 22 op de inschrijflijst.

Programma 111 100m vrije slag meisjes minioren 5, startlijst, aanvang ± 10.42 uur

De derde en laatste start voor Femke en Marley is het koninginnenummer. Femke staat wederom als 6e ingeschreven en Marley is 11e op de inschrijflijst. Opnieuw dit is op basis van de tijden uit het minioren circuit. Femke heeft bijvoorbeeld een tijd staan die bijna drie seconden sneller is.

Programma 112 50m vrije slag jongens minioren 2, 3 en 4, startlijst, aanvang ± 10.49 uur

Op de 50m vrije slag bij de jongste jongens komt Björn opnieuw aan de start. Er staan 21 zwemmers ingeschreven en Björn is de nummer 16 op deze lijst.

Op basis van de inschrijftijden staan er geen zwemmers bij de snelste drie ingeschreven. Femke staat op alle nummers als 6e op de inschrijflijst, maar zeker bij deze zwemmers geldt dat ze grote stappen kunnen maken. Niet alleen ten opzichte van hun inschrijftijden, maar ook ten opzichte van hun persoonlijke records.

Zilver en brons voor Lars de Kooter

Eindhoven, 1 en 2 juni 2024 – Het  tweede weekend van de Brabantse Zomer Kampioenschappen 2024 (BZK2024) in Eindhoven heeft voor de Biesboschzwemmers nog drie medailles opgeleverd. Daarnaast werden in het tweede weekend nog diverse persoonlijke records verbeterd.

Lars de Kooter had het eerste weekend al een bronzen medaille veroverd en in het tweede weekend wist hij zijn oogst uit te breiden. Op de zaterdag wist Lars op zowel de 400m wisselslag als de 200m schoolslag naar een derde plaats te zwemmen. Over zijn tijd op de wisselslag was hij tevreden, de schoolslag daarentegen niet. Aan het einde van het weekend wist Lars zijn doorzettingsvermogen te belonen met een zilveren medaille op de 200m wisselslag in een nieuw persoonlijk record. Eerder die dag had hij op de 100m vrije slag en 50m rugslag ook al zijn persoonlijke records verbeterd.

Voor Thomas Verschoor, Shanya Muilenburg, Amy de Kooter, Anne Lisman en Jansje de Ridder waren er geen medailles. Amy wist op de 100m schoolslag haar persoonlijk record aan te scherpen. De anderen lukte dit helaas niet. De beste klassering van deze zwemmers was voor Jansje op de 400m vrije slag. Zij wist beslag te leggen op een zesde plaats.

Het komende weekend komen in Oosterhout zeven jonge Biesboschzwemmers aan de start van de Brabantse Minioren Finales. Dit zijn de Brabantse Kampioenschappen voor zwemmers tot en met 11 jaar. Daar zijn misschien ook nog kansen op eremetaal.

Uitslag BZK2024

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com