Medailles op derde dag BWK2024

Eindhoven, 20 januari 2024 – De eerste dag van het tweede weekend van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2024 (BWK2024) heeft twee medailles opgeleverd. Daarnaast wisten alle drie de deelnemers een persoonlijk record te zwemmen en werden er drie clubrecords verbeterd.

Lars de Kooter kwam deze dag drie keer aan de start en hij wist op Ć©Ć©n nummer een persoonlijk record te zwemmen en daarnaast behaalde hij ook nog een medaille. De dag begon met de 400m wisselslag en deze ging een stuk beter dan een maand geleden tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen, vooral de schoolslag gaf Lars een goed gevoel. De tweede afstand was de 200m schoolslag en al was de opening niet zo snel als hij gewild had, toch zwom Lars een persoonlijk record van bijna twee seconden. Lars zwom een hele vlakke race en eindigde als tweede in zijn categorie. Zijn eindtijd van twee minuten en 34,86 seconden is ook goed voor clubrecords bij de jongens onder 15, 17 en 19 jaar. De laatste start voor Lars was de 100m wisselslag. Een persoonlijk record lukte niet, maar toch zwom hij zijn tweede tijd ooit.

Amy de Kooter kwam op twee afstanden aan de start en op beide nummers verbeterde ze zich ruim. Het begon met de 100m schoolslag waar ze na 50 meter maar 0,02 seconden langzamer keerde dan haar persoonlijk record van een week terug. De tweede 50 meter bleef ze goed zwemmen en tikte ze anderhalve seconde onder haar persoonlijk record aan. De tweede afstand was de 400m vrije slag en hierop verbeterde Amy zich met ruim tien seconden en bleef ze voor het eerst binnen de zes minuten.

Jansje de Ridder startte alleen op de 400m vrije slag en hierop verraste ze met een ijzersterke race. De opening na 200 meter was maar twee seconden langzamer dan haar tijd van een week eerder en meter voor meter wist ze het verschil met de derde plaats in te lopen en vanaf drie honderd meter lag ze op de derde plaats. In de laatste 100 meter wist ze deze klassering te behouden en wist ze haar eerste Brabantse medaille te veroveren.

Morgen is de laatste dag van de BWK2024 en dan zwemmen Amy, Jansje en Anne Lisman de 100m vrije slag. Voor Lars staat er 50m schoolslag en 200m vrije slag op het programma.