Limieten voor Carmen Damen en Simon Schmidt

[b]Breda, 29 januari 2012 – Naast een groep van 12 swimkick-zwemmers namen ook nog 7 zwemmers deel aan de Speedoprogramma’s namens de Biesboschzwemmers. Na ruim 3 uur konden zij met 8 medailles en 4 limieten voor Brabantse Kampioenschappen naar huis gaan. Daarnaast werden nog 13 persoonlijke records gezwommen.[/b]

Carmen en Simon wist beide op twee afstanden te voldoen aan de limiettijd voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Carmen deed dit op de 50 vlinderslag en 200 wisselslag. De vlinderslag was haar tussentijd van de wisselslag en betekende bijna een persoonlijk record. Op de wisselslag zwom ze ruim 10 seconden van haar persoonlijke record af en werd ze beloond met een gouden medaille. Later op de 200 schoolslag, die zij voor het eerst zwom, mocht ze ook naar het podium. Een snellere zwemster had een keerpunt niet goed gedaan en daardoor was er brons voor Carmen.

Simon mocht op de 100 vrije slag en rugslag naar het podium. Op de rugslag was er een bronzen medaille, terwijl op de vrije slag er een zilveren medaille was. Op de rugslag verbeterde hij zich met bijna 4 seconden en op de vrije slag met ruim een seconde. Zijn rugslag was pas 8 dagen geleden gezwommen.

Tom Kruis, Ilse van de Pol en Julia Verhoeven wisten ook een medaille te veroveren. Tom werd derde op de 100 vrije slag en schoolslag met persoonlijke records. Op de 100 schoolslag verbeterde hij zich ook, maar mocht hij niet naar het podium. Ilse mocht op de schoolslag wel naar het podium met ook een persoonlijk record. Julia wist net als Tom op alle drie de afstanden zich te verbeteren en op de 100 schoolslag was er een zilveren medaille voor haar.

Femke Golverdingen en Xander Korsman mochten niet naar het podium, maar ze wisten wel persoonlijke records te zwemmen. Femke deed dit op de 100 schoolslag en Xander op de 200 schoolslag en wisselslag. Op de wisselslag ging er ruim 12 seconden van zijn oude toptijd af.

Medio maart staat de volgende speedo-/swimkickwedstrijd op het programma en zullen deze zwemmers opnieuw hun best doen om een graai te doen in de medaillepot. De komende tijd zullen zij nog op vele andere wedstrijden verschijnen om hun tijden aan te scherpen en als er medailles zijn te proberen die te veroveren.