Drie keer podium voor open water zwemmers

Amsterdam, 16 juli 2023 – In de Gaasperplas in Amsterdam werd voor de 11e keer een open water wedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd is bijzonder doordat de baan niet recht toe recht aan is, maar verschillende parcours kent. Kirsten van der Steen, Ingmar Visser en Lars de Kooter lieten zich hier niet door van de wijs brengen en wisten mooie resultaten te boeken.

Lars mocht twee keer naar het podium komen en daarnaast behaalde hij ook nog een vierde plaats. Op de 500m schoolslag en de 2000m schoolslag was Lars de beste in zijn categorie en vooral over zijn langste afstand op de schoolslag was hij tevreden, omdat hij lang met de beste twee zwemmers, die in een oudere categorie uitkomen, mee kon gaan. Op de 1500m vrije slag werd Lars vierde in zijn categorie en zevende overall. Er had misschien meer ingezeten, maar de tijd tussen de 2 kilometer schoolslag en 1500 ‘vrij’ was minder dan een half uur.

Ingmar zwom bijna dezelfde afstanden als Lars, maar in plaats van de 500 meter zwom hij 1000 meter schoolslag en op dit nummer behaalde hij het beste resultaat. Ingmar wist in zijn categorie naar het zilver te zwemmen en tikte als vijfde van alle masters heren aan. Op de 2000 meter schoolslag eindigde Ingmar bij de heren net naast het podium en op een zevende plaats van alle gestarte heren.

Kirsten zwom voor het eerst sinds jaren weer eens een wedstrijd. Kirsten is sinds kort lid van de Biesboschzwemmers en zwom 15 jaar geleden voor het laatst een open water wedstrijd. Kirsten liet een goede race zien en eindigde op de vervelende vierde plaats in haar categorie op de 1500m vrije slag bij de masters.

De komende weken staan er geen open water wedstrijden op de kalender. Medio augustus gaan de wedstrijden in Nederland en België weer verder en dan zullen er weer diverse zwemmers aan de start verschijnen met als uiteindelijke laatste wedstrijd de Nederlandse Kampioenschappen bij het Biesbosch MuseumEiland in het tweede weekend van september.