Drie keer zilver tijdens tweede dag ONK

Sleeuwijk, 11 september 2021 – Een dag na de gouden eerste dag van de Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen hebben de Biesboschzwemmers drie zilveren medailles behaald. Deze tweede dag kwamen er zes zwemmers aan de start en alle medailles werden op de schoolslag behaald.

De eerste die een zilveren medaille wist te halen was Lars de Kooter. Op de eerste dag was hij naar het goud gezwommen op de 3000 meter schoolslag bij de jeugd en deze ochtend wist op de 1500 meter schoolslag bij de jongens junioren 1 en 2 beslag te leggen op het zilver. Het gaat met de één jaar oudere Storm Boxum was iets meer dan een minuut en uiteindelijk was Lars de derde zwemmer van alle junioren. De race vond Lars zwaar gaan, mogelijk dat hij toch last had van vermoeidheid van de eerdere inspanning.

De twee andere medailles werden bij de masters op de 2000 meter schoolslag. Pieter zwom tot 100 meter voor de finish dicht achter zijn concurrent, maar hij kon de versnelling niet beantwoorden en moest genoegen nemen met zilver. Een dag eerder waren de rollen omgedraaid. Bij de categorie 30 tot 39 jaar wist Sander van Elburg naar het zilver te zwemmen. Het verschil was ruim zeven minuten en Sander kon daar mee leven.

Deze sessie kwamen ook nog Robin Iking, Nadine Scheeve en Ingmar Visser aan de start. Robin en Nadine zwommen allebei 5000 meter vrije slag. Robin finishte net binnen de ander half uur en gaf aan last gehad te hebben van de kou. Nadine had ruim anderhalf uur nodig en was hier tevreden mee. Voor Ingmar was er een vervelende vierde plaats, want het verschil met de laatste podium plaats was maar acht seconden en dit was ook ongeveer het verschil met de tweede plaats.

De deelname aan het ONK heeft de Biesboschzwemmers dus twee gouden, drie zilveren en een bronzen medaille opgeleverd. Zo’n grootste ook op een nationaal kampioenschap in het open water is misschien wel nog nooit behaald. In het medaille klassement is er een vierde plaats en qua aantal medailles zelfs een tweede plaats.