Twee titels tijdens eerste dag ONK open water

Sleeuwijk, 10 september 2021 – De eerste dag van de Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen is voor de Biesboschzwemmers goed verlopen. Van de vier deelnemers wisten er drie een medaille te veroveren. Pieter Pijnenburg, Lars de Kooter en Sander van Elburg waren de gelukkigen.

Pieter en Lars kwamen beide op de 3000m schoolslag aan de start en vanaf het begin was bekend dat als Lars alles goed deed hij goud zou krijgen. Ondanks dit gegeven heeft Lars 3000 meter goed gezwommen en wist hij bijna als vierde bij de heren te eindigen. Het verschil met de nummer 4 was 0,4 seconden. In hetzelfde programma nam Pieter na 250 het initiatief in de race en hij wist tot en met de finish de leiding in handen te houden. Het verschil met nummer twee was ruim een seconde.

Eerder op de dag had Sander al brons verovert op de 3000m vrije slag bij de masters in de categorie 30 – 39 jaar. Bij de inschrijving had hij gezien dat de kans op een medaille groot was en had hij er voor gekozen een technische race te zwemmen waar de tijd minder van belang was. Uiteindelijk werd Sander derde.

Richard Tiemstra was de vierde heer die namens de Biesboschzwemmers aan de start kwam. In de categorie 50 – 59 jaar wist hij van 10 heren een keurige vijfde plaats te behalen. Richard had voor zijn drie rondes van 1000 meter een tijd nodig van net geen 55 minuten.

Morgen tijdens de tweede dag van het ONK zijn er opnieuw kansen op eremetaal en later op de dag staan er nog diverse afstanden van de Biesbosch Open Water Race op het programma. De dag wordt afgesloten met de prestatietochten voor Stichting ALShetjeraakt.