Opgericht op 20 mei 1968
 
Gezellige clubkampioenschappen De Biesboschzwemmers

Gezellige clubkampioenschappen De Biesboschzwemmers

Werkendam, 10 juli 2021 – De laatste wedstrijd in een zwembad van het seizoen 2020-2021 was de uitgestelde winter clubkampioenschappen 2020, ofwel WCK202ONE. In zwembad Werkina kwamen bijna 50 zwemmers aan de start. De jongste deelneemster was 5 jaar en de oudste 58 jaar. De zwemmers vanaf 12 jaar streden om de titel clubkampioen hetzij bij de senioren (12-24 jaar) en anders bij de masters (vanaf 25 jaar). Bij de zwemmers onder 12 jaar waren er prijzen voor de beste drie per categorie.

Nathan van Wijk en Cil de Vries

De jongste zwemmers, de minioren 1 en 2, zwommen deze middag 25 meter rug-, school- en vrije slag en bij de jongens was Nathan van Wijk de snelste voor Cil de Vries. Helaas kon de derde jongen, Jesse Drewes, niet meedoen omdat hij ziek was. Bij de meisjes ging de winst naar Femke van den Oven die nipt Marley Spijker wist voor te blijven. Het verschil was 0,3 seconden. Op de derde plaats stond Romy van Goor.

 

 

Een categorie hoger, de minioren 3 en 4, mochten kiezen uit de vlinder-, rug-, school en vrije slag en zij moesten drie afsranden zwemmen en dan van elk 50 meter. Bij de jongens waren er drie deelnemers die het elkaar gunden. Arjan Groenewegen wist Florian van Rosmalen en Arno van Tilborgh achter zich te houden. Voor Arno was het de eerste keer dat hij meedeed aan een wedstrijd. Bij de meisjes was Mirte Delleman degene die grootste beker wist te winnen. Maud Vonk en Amy de Kooter verdeelden de overige prijzen.

 

De laatste categorie, de 10 en 11-jarigen, zwommen 100 wisselslag en moesten daarnaast nog twee keer een 50 meter zwemmen en hierbij hadden zij de keuze uit de vlinder-, rug-, school en vrije slag. Er kwamen vier meisjes en één jongen aan de start. Herbert Schouten was de enige jongen en hij kreeg dus de eerste prijs. Bij de meisjes kon Tess Vonk niet haar tijden aanscherpen, maar zij werd ruimschoots eerste. Anne Lisman en Julia Zeldenrust kwamen op de plaatsen twee en drie. Anne wist op de wisselslag en 50 schoolslag haar tijden ruim te verbeteren. Voor Julia was het extra bijzondender omdat ze eigenlijk niet mee had willen doen.

 

De senioren zwommen 100 wisselslag en daarnaast 50 en 100 meter naar keuze, maar dit mochten niet dezelfde slagen zijn. Er waren bij de jongste senioren, de niet-masters, 10 zwemmers ingeschreven. Zeven dames en drie heren streden om de titel clubkampioen. Bij de dames ging Mandy Swart er met de eerste plaats vandoor. Zij wist een persoonlijk record te zwemmen op de 100 wisselslag. Jansje de Ridder en Femke Golverdingen stonden op de tweede en derde plaats. Jansje zwom op de 100 wissel- en vrije slag persoonlijke records. Bij de heren ging de strijd tussen Lars de Kooter, Tijn den Braber en Rens Lisman. Rens zwom twee persoonlijke records, de 100 wissel- en vrije slag, maar moest genoegen nemen met brons. Tijn wist op alle nummers een persoonlijk record te zwemmen, zelfs halverwege de 100 ‘vrij’, maar moest toch genoegen nemen met zilver. Voor Lars was er dus de titel en daarnaast wist hij ook nog persoonlijke records te zwemmen op de 50 vlinderslag en 100 wisselslag.

Bij de masters dames waren er drie deelneemsters ingeschreven. Maatjes Marjo Goelema en Annette Wijnja en daarnaast ook nog Tonny Klop-Methorst. Toevallig kunnen zij alle drie een goede schoolslag zwemmen. Annette wist voor de vierde keer achtereen de titel op te eisen voor Tonny en Marjo. Door een diskwalificatie van Marjo waren de verschillen groot. Bij de heren waren er 12 inschrijvingen en daar leek het een spannende strijd te worden, want na de eerste afstand waren er kleine verschillen tussen de uiteindelijke nummers één en twee. Paul Wijnja werd kampioen, maar Richard Tiemstra begon beter op de 100 wisselslag. Echter de 100 meter leverde Paul een voordeel op van vijf seconden, die hij op de 50 meter nog iets verder uitbouwde. Arjon de Bok, die voor het eerst in drie jaar weer een wedstrijd zwom, eindigde derde. Arjon kwam iets minder dan een seconde te kort om tweede te worden. Vooral de tijd van Arjon op de 100 meter zorgde ervoor hij in de buurt van de tweede plaats kwam.

De wedstrijd werd afgesloten met de familie-estafette. Drie personen uit hetzelfde gezin nemen het dan in estafette verband tegen elkaar op. Deze keer kwamen er drie families aan de start en wist de familie Vonk (Tess en Maud samen met hun moeder) de strijd te winnen voor familie de Kooter (Lars en Amy samen met hun vader) en Klop (Tonny samen met haar man Dennis en hun oudste dochter Danée).

Na het afloop kregen alle leden een heerlijke versnappering en kwam er een droog einde aan de uitgestelde clubkampioenschappen van 2020. Over vijf maanden, in december, worden (als het goed is) de clubkampioenschappen van 2021 gehouden en dan heeft iedereen weer kans om bij de beste drie te eindigen.

Uitslag

%d bloggers liken dit: