Masters verdedigen positie klassement Zuidelijke Cirkel

Maastricht, 2 november 2019 – Een kwartet heren en één dame zijn naar het Geusseltbad in Maastricht gegaan om deel te nemen aan de vijfde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2019. Na vier wedstrijden staan de masters van de Biesboschzwemmers op een derde plaats op respectievelijk 25 en 30 punten van Njord en PSV. De voorsprong op de vierde vereniging, RZ uit Roermond, is 90 punten. Na ongeveer drie uur zwemmen gingen de masters weer richting huis met drie mastersrecords en een persoonlijk record.

Voor Annette Wijnja en Wouter van der Stelt was het even afwachten hoe de wedstrijd zou gaan. Beide keken tevreden terug op hun tijden die ze wisten te zwemmen. Annette was zelfs enkele tienden sneller op de 200 vrije slag dan haar eigen clubrecord. Op dit nummer zwom zij samen met Wouter en Paul Wijnja in dezelfde serie en de winst bij de BBZ-masters ging naar Paul voor Annette en Wouter. Later die middag zwommen Paul en Annette beide de 100 wisselslag en toen wist Annette de winst in die onderlinge strijd in haar voordeel te beslissen.

Nico Swart wist op de 25m schoolslag het clubrecord met enkele tienden te verbeteren, dit stond al enkele jaren op naam van Richard Tiemstra. Met zijn tijd op de 50 rugslag was Nico ook tevreden, want dit was weer binnen de 34 seconden. Nico zwom twee keer de 50 vrije slag en als startzwemmer op de 4×50 vrije slag bleef hij 0,01 seconden boven de grens van 30 seconden.

Richard was ook in Maastricht en hij wist als enige een persoonlijk record te zwemmen, hij deed dit op de 200 vrije slag. Richard was ruim twee en een halve seconde sneller dan zijn oude persoonlijk record. Samen met Nico, Wouter en Paul zwom Richard de 4×50 vrije slag estafette en bij de heren 200-plus wisten zij een clubrecord te zwemmen.

De tussenstand is nog niet bekend, maar de verwachting is dat de derde plaats nog steeds in handen is van de masters van de Biesboschzwemmers. Op 15 december is de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2019 en deze zal gehouden worden in Eindhoven.

Uitslag