Twee maal brons tijdens ONK Dag 2

Heerjansdam, 11 augustus 2019 – Onder betere omstandigheden dan tijdens de eerste dag van de Open Nederlandse Kampioenschappen Open Water Zwemmen en de Heerjansdam Challenge is er door de Biesboschzwemmers goed gescoord op de tweede dag. Deze dag werden er één gouden en drie bronzen medailles behaald.

Het ochtend programma van de tweede dag stond in het teken van de strijd om de Nederlandse titels. Pieter Pijnenburg startte op de 3000m schoolslag bij de senioren en wist bij voorbaat dat hij zou strijden om het zilver. De wedstrijd ontwikkelde zich ook op die manier. Pieter zwom bijna de volledige wedstrijd op de tweede plaats, maar in de finish werd hij nipt voorbij gezwommen en moest hij genoegen nemen met brons op minder dan een halve seconde van het zilver.

Later startten Paul Wijnja en Nadine Scheeve op de 3000m vrije slag bij de masters. Paul wist bij de heren 50 – 59 jaar een keurige race te zwemmen en hij kwam als vierde in zijn categorie aan de finish. Echter bij het uitreiken van de medailles was er voor Paul een verrassing, want de snelste zwemmer telde niet mee voor de medailles omdat hij uit Duitsland komt. Nadine wist ruim binnen het uur te finishen en nam het zich kwalijk dat ze niet eerder was gaan versnellen, want ze had sneller kunnen zwemmen.

Het middag programma stond in het teken van de Heerjansdam Challenge, ofwel de reguliere wedstrijd en hierop waren er nog drie starts voor de Biesboschzwemmers. Lars de Kooter kwam als eerste aan de start en hij zwom vandaag de 500m vrije slag. Zijn start leek aanvankelijk niet goed te zijn, maar hij wist zich snel naar voren te zwemmen en uiteindelijk kwam Lars als derde aan de finish. Dit was zijn eerste medaille dit jaar op de vrije slag in Nederland.

Op de 1000m schoolslag bij de masters kwamen Pieter en Ingmar Visser aan de start. Pieter domineerde vanaf het begin de race en in de finish werd hij ditmaal niet verrast en was hij dus de snelste in de categorie 20 – 29 jaar. Ingmar had de pech dat hij in de categorie 30 – 39 jaar op ongeveer een halve seconde vierde werd.

Na twee dagen zwemmen in Heerjansdam hebben de zwemmers van de Biesboschzwemmers één gouden en twee bronzen medailles bij het NK behaald en bij de Heerjansdam Challenge was de oogst twee gouden en twee bronzen medailles.

Het komende weekend wordt er op zaterdag de Ijsselmeermarathon gezwommen, daar zullen de Biesboschzwemmers niet vertegenwoordigt zijn. Een oud-lid van de Biesboschzwemmers, Arne-Willem Kroonen zal wel aan deze wedstrijd deelnemen. Een dag later in Amstelveen zal er in de Bosbaan wel deelname zijn.