Open water winst voor Lars de Kooter

Vianen, 13 juli 2019 – Voor de tiende keer werd in het Merwedekanaal in Vianen een open water wedstrijd georganiseerd. De deelname was met zes deelnemers groter als de eerdere wedstrijden van dit seizoen. Sabrina Boekhout was als enige dame aanwezig en de overige heren waren Bastiaan Baggerman, Lars de Kooter, Pieter Pijnenburg, Ingmar Visser en Paul Wijnja. Lars en Pieter mochten beide een medaille aan hun collectie toevoegen.

De jongste zwemmer, Lars, mocht als eerste startten. Net als een jaar geleden mocht Lars 500 meter vrije slag zwemmen. Het was voor Lars zijn eerste wedstrijd en dat was aan kleine details te merken. Bij de start lag hij te ver van achteren, waardoor hij gelijk aan een inhaalrace moest beginnen. Na ruim 100 meter lag Lars vijfde in een veld van 15 jongens en hij wist deze positie vol te houden. Na ruim acht minuten zwemmen was Lars als eerste van zijn leeftijd bij de finish. De andere jongens kwamen uit in andere categorieen.

Voor de eerste prijsuitreiking kwamen de masters aan de start voor de 1000 schoolslag. Ingmar en Pieter vertegenwoordigden daar de Biesboschzwemmers. Pieter startte voor in het veld en hij wist bij de finish als derde aan te tikken, maar als tweede van de twintig plussers. Ingmar had een moeilijk race gezien zijn tijd. In de finish werd hij nog voorbij gezwommen en moest Ingmar genoegen nemen met een vierde plaats.

Bij de masters heren op de 1000 ‘vrij’ gingen Paul en Bastiaan het water in en Sabrina deed dit bij de dames. Paul zwom de 1000 meter om misschien later dit seizoen mee te doen aan de Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen. Zijn tijd van bijna vijftien en een halve minuut viel hem enigszins tegen, maar was wel sneller dan hij ook is geweest. Bastiaan wist zijn beste tijd niet te verbeteren, maar net als Paul werd hij vijfde in zijn categorie. Sabrina wist vorig seizoen de heren de baas te blijven, maar in Vianen was Paul toch een aantal seconden sneller. Met haar tijd van 15 minuten en bijna veertig seconden werd ze zesde bij de dertig plussers.

Het komende weekend staan er weer twee wedstrijden op het programma. Er wordt gezwommen in Mijnsheerenland en Medemblik en bij beide wedstrijden zullen Biesboschzwemmers aanwezig zijn.