Lars de Kooter Nederlands Kampioen

Dordrecht, 30 juni 2019 – De laatste wedstrijd van het seizoen 2018-2019 in het zwembad werd gehouden in het zwembad van Sportboulevard Dordrecht. Namens de Biesboschzwemmers kwam Lars de Kooter aan de start van de Jaargangfinale 2019. Dit is een wedstrijd tussen de beste 24 zwemmers per afstand en categorie van Nederland. Lars kwam aan de start van de 200 wisselslag, 100 schoolslag en 50 vlinderslag.

De dag begon voor Lars met de 200 wisselslag en hierop wist Lars bij de beste tien van zijn leeftijd te eindigen. Lars zwom ruim vier en een halve seconden sneller dan twee maanden geleden in Antwerpen. De tussentijd na 50 vlinderslag was ook nog ruim drie seconden sneller dan tijdens dezelfde race in april van dit jaar.

Ongeveer een uur later stond de 100 schoolslag voor de jonge Werkendammer op het programma. Op dit nummer stond Lars als derde ingeschreven en de verschillen met de andere twee jongens was minder dan een seconde. Na de eerste 50 meter keerde Lars als tweede en wist hij door een goede afzet en vervolg van zijn race als eerste aan te tikken. Hiermee is Lars de eerste zwemmer van de Biesboschzwemmers die een medaille weet te winnen tijdens de Jaargangfinale. De beste klassering tot vandaag was voor Leendert Paans op de 100 vlinderslag.

Het laatste nummer voor Lars was de 50 vlinderslag. Dit nummer stond vrij snel na de prijsuitreiking, maar dat maakte voor Lars niet veel uit. In opnieuw een verbetering van zijn beste tijd wist hij naar de achttiende plaats te zwemmen, terwijl hij als 24e stond ingeschreven.

Volgend seizoen kan Lars voor de laatste keer deelnemen aan de Jaargangfinale, maar voordat het zo ver is moet hij eerst zich weten te plaatsen voor deze wedstrijd. De komende maanden gaat Lars deelnemen aan een aantal open water wedstrijd te beginnen in Vianen halverwege juli.