Opgericht op 20 mei 1968

Zilver tijdens sessie 7 ONMK

Amersfoort, 5 mei 2019 – De laatste sessie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2019 lange baan (ONMK2019lb) heeft één medaille opgeleverd. Daarnaast zijn er twee vierde, twee vijfde en twee zesde plaatsen behaald. Behalve de ereplaatsen was er nog een persoonlijk record.

De middag begon met de 50 rugslag en hierop wist Annette Wijnja naar de vijfde plaats te zwemmen, ze stond ook op deze plaats op de inschrijflijst. Bij de heren wist Nico Swart ook zijn klassering te behouden met een tijd nipt boven de 35 seconden. Nico was wel ongeveer een tiende van een seconde sneller dan op zaterdag tijdens de wisselslag estafette.

Op de vrije slag sprint kwam Paul Wijnja aan de start. Paul stond als zesde ingeschreven, maar wist een plaats te stijgen. Hij is dit seizoen één keer sneller geweest, maar het verschil is maar één honderdste van een seconde.

Na het sprint geweld op de vrije slag stond de 100 meter schoolslag op het programma. Bij de dames kwamen Annette en Françoise op het startblok. Annette stond als snelste ingeschreven, maar zij merkte dat de vermoeidheid en het feit dat ze niet fit is haar tol eisten. Annette zwom naar het zilver op ongeveer vier tienden van het goud. Françoise zwom het enige persoonlijke record van deze middag. Ze was bijna vijf seconden sneller en ze legde beslag op de zesde plaats. Bij de heren kon Nico nog een plaatsje stijgen, hij werd vijfde terwijl hij als zesde ingeschreven stond.

In de afsluitende estafette gaven Nico, Paul, Françoise en Annette nog éénmaal alles, maar het was niet genoeg om op het podium te komen. Het kwartet legde beslag op de vierde plaats, maar ze waren wel sneller dan hun inschrijftijd. Annette presteerde het om, net als een dag eerder, de vrije slag in exact dezelfde tijd te zwemmen.

Met het zilver van Annette van deze middag kwam de totale score op één goud en vijf zilveren medailles. Daarnaast werden er negen persoonlijke records gezwommen en elf mastersrecords aangescherpt. Paul was verantwoordelijk voor het enige Brabantse record dit toernooi, hij zwom dit op de 400 meter vrije slag bij de heren 55+.