Voorbeschouwing ONMK2019 korte baan dag 4

De laatste dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2019 korte baan (ONMK2019kb) in Zwolle begint met de 800 meter vrije slag voor de heren daarna komt er een ploeg aan de start van de 4x100m wisselslag estafette. Na de pauze is er deelname aan de 50m rugslag, 50m vrije slag, 100m schoolslag en 4x50m vrije slag estafette.

Zondag 27 januari 2019
Sessie 6
Inzwemmen 8.00 uur
Wedstrijd 9.00 uur
Programma 32 800m vrije slag heren, inschrijflijst
Na deelname aan de 1500m, 400m en 200m vrije slag komt Wouter van der Stelt op de 800 meter vrije slag aan de start. Tijdens de 1500m was Wouter drie seconden langzamer dan zijn beste tijd en misschien zit er wel opnieuw een record in. Wouter staat zesde van de zes heren bij de 45-plussers ingeschreven. Zijn tijd is van het vorige ONMK korte baan in Terneuzen.

Programma 34 4x100m wisselslag, inschrijflijst
Op de 4x100m wisselslag staan de twee heren en twee dames als tweede bij de 200-plussers ingeschreven. Nico Swart, Marjo Goelema, Paul en Annette Wijnja zullen gaan proberen deze plaats om te zetten naar een medaille. Het Brabants Masters Record moet geen probleem zijn, aangezien dat bijna een halve minuut langzamer is dan de inschrijftijd van de vier BBZ-masters.

Zondag 27 januari 2019
Sessie 7
Inzwemmen 12.30 uur
Wedstrijd 13.00 uur

Programma 36 50m rugslag heren, inschrijflijst
De laatste sessie begint met de rugslag sprint en daarin komen twee heren aan de start. Bastiaan Baggerman staat als vijfde ingeschreven bij de 45-plussers van de acht heren. Bij de 50-plussers staat Nico Swart ingeschreven en we vinden hem terug op de vijfde plaats van de twaalf heren. Nico is de derde Nederlander in de top vijf. Het zou mooi zijn als Nico weer eens onder de 34 seconden aantikt.

Programma 37 50m rugslag dames, inschrijflijst
Ook bij de dames komen twee zwemmers aan de start. Sabrina Boekhout staat als zesde van de negen 35-plussers op de lijst. Het is te hopen dat Sabrina in de buurt van haar snelste tijd kan finishen. Annette staat bij de 50-plussers op de tweede plaats. Het verschil met de nummer één is waarschijnlijk te groot, maar de nummer drie staat dicht achter Annette. Het is dus geen zekerheidje dat ze zilver binnenhaalt.

Programma 40 50m vrije slag heren, inschrijflijst
Helaas is er geen deelname aan de 200m vlinderslag en dus wordt er door de masters van de Biesboschzwemmers opnieuw gesprint, nu op de vrije slag. Bij de heren komen Bastiaan en Paul aan de start. Bastiaan staat 21e van de 26 heren. Het verschil tussen de snelste en langzaamste zwemmer is bijna zestien(!) seconden. Bij de 55-plussers komen 21 zwemmers aan de start en Paul staat negende op de lijst. Zijn snelste seizoenstijd ligt net onder de 29 seconden en het doel zal zijn om hier weer binnen te blijven.

Programma 41 50m vrije slag dames, inschrijflijst
Sabrina en Marjo zullen op de vrije slag sprint het water induiken en bij Sabrina komen ‘maar’ elf zwemsters aan de start. Sabrina staat als zevende ingeschreven. Marjo heeft te maken met 20 tegenstandsters en zij staat als tweede ingeschreven met een tijd uit het 50 meter bad. Een tijd binnen de 30 seconden zal haar doel zijn.

Programma 42 100m schoolslag heren, inschrijflijst
Op de schoolslag bij de heren zal Nico aan de start verschijnen en tot zijn verbazing staat hij als derde ingeschreven. De nummers twee tot en met vier staan dicht bij elkaar en dus kan het zo zijn dat Nico buiten het podium valt. Het zal afhangen hoe hij met deze klassering omgaat.

Programma 43 100m schoolslag dames, inschrijflijst
Bij de dames in de 50-plus categorie komen we drie zwemsters tegen. Marjo, Annette en Françoise gaan de strijd met elkaar, de concurrentie en de klok aan. Marjo staat als snelste ingeschreven, maar zal aan de bak moeten om deze klassering in goud om te zetten. Annette staat als derde ingeschreven en het lijkt er op dat het mogelijk moet zijn om dit ook te worden. Françoise vinden we terug op de 12e plaats van de 16 dames.

Programma 44 4x50m vrije slag, inschrijflijst
Het laatste nummer van het kampioenschap is de 4x50m vrije slag estafette. Twee weken geleden tijdens de competitie lieten de vier zwemsters van de Biesboschzwemmers zien dat er aan het einde nog verrast kan worden. Het is te hopen dat Nico, Paul, Annette en Marjo dit ook kunnen. Van de elf ingeschreven ploegen staat dit kwartet als derde ingeschreven met een tijd net binnen de twee minuten.

De laatste dag staat er zeven keer een Biesboschzwemmer bij de top drie op de inschrijflijst, maar het zal niet makkelijk worden om deze score te evenaren of zelfs te verbeteren. Verrassingen zijn zeker ook de laatste dag altijd mogelijk.

Geef een reactie