Opgericht op 20 mei 1968

Kwartet medailles tijdens ONMK2019kb dag 2

De tweede dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2019 korte baan (ONMK2019kb) in Zwolle heeft voor de masters van de Biesboschzwemmers vier medailles opgeleverd. Tijdens de ochtend sessie werd een zilveren medaille behaald en ‘s middags was de oogst één goud, één zilver en één brons. Marjo Goelema en Annette Wijnja mochten de medailles afhalen.

De dag was begonnen met de 400 meter vrije slag voor de heren. Wouter van der Stelt ging in een goed tempo van start en wist dit vast te houden. Uiteindelijk was hij een kleine seconde langzamer dan zijn inschrijftijd en dit was goed voor de zevende plaats.

Tijdens de 100 vlinderslag kwamen twee heren en twee dames aan de start. Bij de heren gingen Erik Drewes en Paul Wijnja het water in. Erik werd bij de 35-plussers tiende en bleef een kleine seconde boven zijn inschrijftijd steken. Paul eindigde bij de 55-plussers op een zesde plaats, er had misschien qua tijd meer ingezeten als hij iets rustiger was begonnen. Bij de dames kwamen Marjo en Françoise Duran aan de start. Beide komen uit bij de 50-plussers en Marjo wist naar het zilver te zwemmen. Haar eindtijd was goed voor een club en Brabants Masters Record. Marjo haalde ruim vijf seconden van het Brabants record af. Françoise was zes seconden sneller dan haar inschrijftijd en zij steeg twee plaatsen in de rangschikking naar de zesde plaats.

De middag begon met de 200 meter rugslag en eindelijk lukte het Nico Swart om het Brabants record te verbeteren. In vlakke race zwom Nico acht tienden van zijn persoonlijk record af en bleef hij een halve seconden onder het oude record. Een nummer later ging Annette op dezelfde afstand van start. Annette zwom een goed ingedeelde race die goed was voor een zilveren medaille. Haar eindtijd viel enigszins tegen.

Op de 50 meter schoolslag kreeg Nico zijn techniek niet onder controle en dit resulteerde in een tijd die een halve seconde langzamer is dan zijn inschrijftijd. Hij werd zesde en dit was een plaatsje lager dan op de inschrijflijst. Marjo kon haar klassering op de inschrijflijst wel waar maken. Ze wist bij de 50-plussers naar het goud te zwemmen en verbeterde en passant het club, Brabants en Nederlands Masters Record. De nummer twee was twee seconden langzamer.

Op de 100 meter vrije slag bleef Paul nipt boven zijn persoonlijk record steken. Paul was iets meer dan een tiende van een seconde langzamer dan zijn beste tijd en hij werd hiermee negende. Erik kon zijn inschrijftijd niet verbeteren, maar mogelijk had dit te maken met het feit dat zijn volgende afstand vrij snel erachter aan kwam. Erik werd tiende. Marjo stond als snelste ingeschreven, maar zij wist dat het moeilijk zou zijn om eerste te worden. De nummer twee stond met een 50 meter bad tijd ingeschreven en Marjo kreeg gelijk. De tijd van Marjo was goed voor een clubrecord en daarnaast behaalde zij een bronzen medaille. Het verschil met het zilver was 0,05 seconden.

Op de 200 meter wisselslag was Erik maar 0,4 seconden langzamer dan zijn inschrijftijd en dus bleek het feit dat hij niet alles had gegeven op de 100 ‘vrij’ terecht. De tijd van Erik was goed voor een tiende plaats bij de 35-plussers.

Na twee dagen zwemmen is de oogst dus één gouden, twee zilveren en een bronzen medaille. Daarnaast zijn er drie persoonlijke, zes club, drie Brabantse en een Nederlands record gezwommen. Morgen zijn er weer diverse kansen op eremetaal te beginnen met de 800 meter vrije slag voor de dames waar Sabrina Boekhout aan de start komt.