Opgericht op 20 mei 1968

Ingmar Visser opnieuw in de prijzen

Vught, 9 september 2018 – Een dag na de Biesbosch Open Water Race gingen twee handen vol zwemmers naar de IJzeren Man om daar deel te nemen aan de zevende editie van de IJzeren Man Zwemrace. Ingmar Visser wist op het podium te komen, daarnaast waren er nog diverse hoge klasseringen.

Ingmar was de eerste zwemmer die het heldere water in Vught in mocht. Ingmar zwemt in het open water altijd bij de masters de 1000 meter schoolslag en hij wist in Vught naar het zilver te zwemmen. De snelste zwemmer was bijna drie minuten sneller dan Ingmar die op zijn beurt de nummers drie en vier enkele seconden achter hem hield.

Nick Lisman, Chimène en Larissa Huisman en Julia Verhoeven komen bij de senioren aan de start en Nick was de snelste van deze vier. Nick was bijna drie kwart minuut sneller dan twee weken geleden in Oosterhout. Een knappe prestatie aangezien hij de afgelopen week geholpen heeft met de organisatie van de eigen open water wedstrijd (BOWR). Van de drie meiden was de jongste, Chimène, de snelste. Zij bleef Larissa vijf en Julia 19 seconden voor.

Lars de Kooter en Rens Lisman zwommen de 500 vrije slag en Lars wist naar een vijfde plaats te zwemmen. Het tweede deel van de race heeft hij een stevig robbertje ‘gevochten’ met een concurrent, maar toch was hij tevreden met zijn tijd. Rens kreeg tijdens zijn race veel water binnen, maar zwom de race uit.

Bij de masters op de vrije slag is er een gezonde strijd gaande tussen Sabrina Boekhout en Robin Iking. Sabrina is in zowel Oosterhout als tijdens de BOWR de snelste van de twee geweest. Ook in Vught wist ze Robin voor te blijven, al wordt het verschil wel kleiner, beide werden vierde. Wouter bemoeit zich niet met deze strijd en hij was tevreden met het feit dat hij enkele seconden sneller was dan een dag eerder, maar hij werd net als Sabrina en Robin ook vierde.

Er staat nog één wedstrijd voor de Brabantbeker op de agenda, namelijk in Oss. Enkele zwemmers hebben al drie wedstrijden gezwommen en zij kunnen in Oss een slecht resultaat schrappen als ze daar goed presteren en daardoor hoger eindigen in het klassement.