Biesboschzwemmers vierde in Doetse Kom Bokaal

Giessenburg, 23 juni 2018 – Na de deelname in 2017 heeft er ook een groep van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de 2018 editie van de Doetse Kom Bokaal. Deze wedstrijd werd gehouden in het open lucht 50 meter bad in Giessenburg. Het weer was een stuk aangenamer met een zonnetje dan een jaar eerder toen het de hele wedstrijd regende. De 23 zwemmers wisten goede tijden te noteren, vooral omdat er weinig in een 50 meter bad gezwommen is door deze groep zwemmers. Drie zwemmers wisten medailles mee naar huis te nemen.

Tess Vonk was de meest succesvolle deelneemster. Ze was op zowel de 50 schoolslag als de 50 vrije slag de beste al was het verschil op de vrije slag minimaal. Op de schoolslag haalde Tess vijf seconden van haar tijd af.

Lars de Kooter en Leendert Paans wisten beide een zilveren en een bronzen medaille te veroveren. Leendert werd derde op de 100 vlinderslag op 0,03 seconden van het zilver en op de vrije slag mocht hij wel plaats nemen op de tweede plaats. Beide tijden waren geen verbeteringen, maar gezien zijn trainingsarbeid heel goed. Lars werd op de 100 vrije slag derde in een persoonlijk record van ruim twee seconden. De 100 schoolslag was goed voor een zilveren medaille en hij zwom dit nummer voor het eerst in een 50 meter bad.

Door het stoppen van Den Doorn zijn er diverse leden naar de Biesboschzwemmers gekomen. Vandaag kwamen Nicole Bogerd, Jansje de Ridder, Roos Suppers en Mandy Swart aan de start. Nicole werd zevende op de 100 schoolslag, Jansje behaalde een vijfde plaats op de 50 vrije slag, Roos eindigde op de zesde plaats op de 100 vrije slag en voor Mandy was de zevende plaats op de 100 vrije slag bij de dames de beste klassering van deze zwemsters.

Persoonlijke records waren er verder nog voor Rens Lisman op de 100 school- en vrije slag. Op de ’vrij’ haalde Rens bijna twintig seconden van zijn tijd af. Kathy Maas verbeterde zich met ruim twee en een halve seconde op de 100 vrije slag. Romée van Rossem zwom drie persoonlijke records. Als startzwemster op de 4×100 vrije slag estafette was ze bijna vier seconden sneller op de 100 vrije slag. Later op de dag ging ze nog bijna anderhalve seconde sneller. Dus deze middag haalde ze ruim vijf seconden van haar tijd af. Op de 50 vlinderslag ging ze ruim vijf en een halve seconden sneller dan ooit. Emma van der Spoel was ruim vijf seconden sneller op de 50 schoolslag en Margonda Versluis haalde op de 100 vrije slag ruim vier seconden van haar tijd en op de 50 vlinderslag bijna een seconde.

Verder wisten Chimène en Larissa Huisman, Anne en Nick Lisman, Sacha Maas, Tessa van der Spoel, Evi Visser, Maud Vonk, Anieke aan de Wiel en Paul Wijnja ook goede tijden te noteren, maar konden ze geen persoonlijke records verbeteren omdat ze nog niet eerder in een 50 meter bad hebben gezwommen of waren ze langzamer dan hun beste tijd.

Over een week komen er mogelijk twee leden in Dordrecht aan de start van de Jaargangfinale en een week later doen nog vier zwemmers mee aan een wedstrijd in Eindhoven. Dan zit het seizoen van de zwembadwedstrijden er op. De volgende wedstrijden in een zwembad zijn in september beginnend met de Europese Masters Kampioenschappen begin september in Kranj, Slovenië.